-1°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

VUČIĆ: Neću da se dodvoravam glasačima neradom!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio je danas iskreno iznenađen informacijom da su državne institucije zatražile da se uradi istraživanje o zabrani rada nedeljom.

- Neka ne dobijem ni jedan glas, ali neću se dodvoravati glasačima neradom. Sve što smo postigli u prethodnom periodu, postigli smo radom, a ne neradom - rekao je on. 

Potom je dodao da će se raspitati ko je naručio istraživanje i koja je to institucija spremna da plati 50.000 evra za takvo nešto.

KORONAVIRUS, PREGLED DANA: U HR treći slučaj, prvi slučaj u Makedoniji, na svim kontinetnima raste broj zaraženih!

O Kosovu i Metohiji

Potom se osvrnuo na komplikovanu situaciju u južnoj srpskoj pokrajini Kosovo i Metohija i rekao kako nema razloga da se zavaravamo, jer su pred nama teški zahtevi i još teže odluke.

Izjavio je da posle ukidanja taksi očekuje strahovite pritiske na Srbiju i da je pitanje trenutka kada će se od Srbije tražiti da de fakto ili de jure prizna Kosovo, sa ciljem da ga ubace u UN.

- Njihov cilj je da ubace Kosovo u Ujedinjene nacije i to je suština svega. To treba da očekujemo, pitanje je trenutka kad će se to dogoditi, da li za tri meseca, šest meseci, godinu dana, to će se desiti - rekao je Vučić.

Predsednik je dodao i da će nam sigurno ponuditi više od Atisarijevog plana, ali da će tražiti de fakto, ili de jure priznanje Kosova sa konačnim ciljem da dobije stolicu u UN.

EMISIJA "POSLE RUČKA": Njen iskaz menja tok suđenja za ubistvo Jelene Marjanović? (DANAS,15.30)

Poseta Vašingtonu

Predsednik Aleksandar Vučić kaže da će se u Vašingtonu, gde će biti krajem sedmice, boriti za bolju poziciju zemlje, ali da ne treba očekivati da će SAD ili bilo koji drugi međunarodni igrači promeniti stav prema Kosovu.

On će govoriti na godišnjoj konferenciji Američko-izraelskog komiteta za javne poslove što, inače, smatra priznanjem za Srbiju.

Na tom skupu će, između ostalih, govoriti i potpredsednik SAD Majk Pens, državi sekretar SAD Majk Pompeo, lideri oba doma Kongresa, jedan od demokratskih kandidata za predsednika SAD Majkl Blumberg, kao i specijalni izaslanik predsednika SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel, kancelar Austrije Sebastijan Kurc, idt.

Ipak, ističe predsednik, niko u Vašingtonu neće promeniti svoje mišljenje po pitanju Kosova.

- Gde god idem, idem da se borim poboljšanu poziciju Srbije, ali ne očekujte da lažem i da kažem da su oni promenili svoj stav. Suviše smo mi mali i za Nemačku, Ameriku, Francusku, Englesku, da bi oni menjali svoj stav. Suštinski ga neće promeniti da li možemo da dobijemo više, izgubimo manje, popravimo položaj Srbije - rekao je Vučić.

NATO: Za bilo kakav pokret na severu Kosova KBS mora da pita KFOR!

Prodaja banaka

Na napade zbog prodaje Komercijalne banke, on je rekao kako ne želi državu partijskih banaka i kako je naš bankarski sistem odličan, pa dodao:

- Bio sam iznenađen reakcijom bivšeg guvernera Narodne banke Srbije Dejanom Šoškićem, koji pripada bivšem režimu i o kome nemam visoko mišljenje, kao i on o meni, a bio je vrlo korektan i dao pozitivnu izjavu i rekao je ono što inače misli i govori i ono što svi oni znaju - dodao je Vučić.

EKSLUZIVNO MILENA IVANOVIĆ ISKRENO: Ušla sam u SNS jer joj verujem, moj životni cilj je da saznam ko je pucao na Olivera! (VIDEO)

O situaciji u Crnoj Gori

- Što bih ja podučavao Duška Markovića, mali sam ja za njega - ironično je prokomentarisao danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavu crnogorskog premijera da je Mitropolija crnogorsko-primorska poreski obveznik koji ne ispunjava obaveze i da ih o tome "neće podučavati niko, pa ni predsednik Srbije".

- Marković je poznati erudita, želim mu sve najbolje. Što bih ga ja podučavao? Mali sam ja za njega - rekao je Vučić.

Na izjavu mitropolita Amfilohija da je od srca zahvalan na ponudi da država Srbija preuzme poreski dug SPC, za koji tvrdi da ne postoji, ali da bi predsednika zamolio da svaki dinar koji Srbija može da odvoji, ode na Kosovo i Metohiju, Vučić je rekao da Srbija daje mnogo više nego svi ostali u prethodnim decenijama za KiM.

- Dajemo mnogo i kada bi ljudi videli koliko novca za KiM, mnogi bi mi to zamerili. Dajemo mnogo i to narod na Kosmetu zna - rekao je Vučić.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti