23°C

Beograd

Photo: instagram

Izvor: Happy BSC

VUČIĆ SA FREJZEROM: Srbija je čvrst oslonac za stabilan Balkan

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa zamenikom načelnika Štaba odbrane Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske admiralom Timotijem Frejzerom o razvoju bilateralne saradnje u oblasti odbrane i bezbednosti, kao i o situaciji u regionu.

- Srbija će uvek da bude čvrst oslonac za miran i stabilan Balkan - rekao je Vučić, saopštila je pres služba predsednika.

ŽENA U JAPANU DVA PUTA OBOLELA OD KORONAVIRUSA: Evo kada je moguće da se bolest vrati!

Predsednik Vučić je rekao da se nada da će srpsko-britanski odnosi dostići nivo istinskog partnerstva i da bi razmena poseta na visokom nivou doprinela snažnijim i bogatijim vezama dveju zemalja u svim oblastima.

On je izrazio zadovoljstvo što će tokom posete admirala Frejzera biti potpisan plan bilateralne vojne saradnje, koji sadrži 33 zajedničke aktivnosti.

NOBELOVA NAGRADA ZA MIR: Greta Tanberg među 317 kandidata!

Dvojica sagovornika su istakli da su strateški ciljevi saradnje u oblasti odbrane u narednom periodu jačanje vojnoobrazovne, vojnomedicinske i vojno-vojne saradnje.

Admiral Frejzer je rekao da je britanska strana spremna da ponudi pomoć u obrazovanju, usavršavanju i treningu pripadnika Vojske Srbije. Predloženo je održavanje zajedničkih vojnih vežbi Vojske Srbije i Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti