30°C

Beograd

Photo: youtube

Izvor: alo

PREDSEDNIK VUČIĆ PORUČIO: Srbija odlučuje na Vidovdan

Na Vidovdan na birališta 

Izbori u Srbiji biće održani 28. juna. Građani će, najizvesnije, za Vidovdan na birališta jer bi vanredno stanje moglo da bude ukinuto posle praznika pošto, kako struka tvrdi, koronavirus ozbiljno slabi.

- U takvim okolnostima nema razloga da se ne nastavi i politički život tamo gde je stao. Ukoliko se vanredno stanje ukine posle prvomajskih praznika i Đurđevdana, 6. maja, kako bi se izbegla okupljanja ljudi, kampanja će trajati više od 41 dana, tako da će svi politički akteri koji žele da odmere snage na izborima imati vremena da građanima predstave programe - precizira izvor medija.

DIJALOG O IZBORIMA

Republički, pokrajinski i lokalni izbori, koji su bili raspisani za 26. april, odloženi su zbog KOVID-19. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, podsetimo, održao sastanak s premijerkom Anom Brnabić, predsednicom parlamenta Majom Gojković i predstavnicima partija dva dana posle uvođenja vanrednog stanja 17. marta, kad je dogovoreno da se izbori održe tek pošto se država izbori sa koronavirusom. I Republička izborna komisija (RIK) saopštila je da se zaustavlja izborni proces dok traje vanredno stanje prouzrokovano širenjem koronavirusom.

Predsednik Vučić najavio je juče da će pre ukidanja vanrednog stanja ponovo razgovarati sa strankama koje su se izjasnile za učešće na izborima i da će ih obavestiti o stečenim uslovima za nastavak izbornih radnji.

PROČITAJTE I OVO

VEĆI BROJ PREMINULIH U ITALIJI Od korone umrlo 534 ljudi

POČINJE ONLAJN PROBA MALE MATURE: Sutra test iz srpskog jezika, a u četvrtak test iz matematike

PODELA NA ZDRAVE I OBOLELE OD KORONE: Uvode se pasoši za negativne na virus dok će se ovako postupati sa zaraženima

KORONA U CRNOJ GORI Bez novoobolelih, zaraženih i dalje 313

MERE POPUŠTAJU: Evo kad ćete moći kod frizera i kako će to izgledati

- Obavestiću ih kada će biti stečeni uslovi. Razgovaraćemo da se dogovorimo da RIK sačeka dva dana ili pet od okončanja vanrednog stanja, pa tek onda da krenu izborne radnje - rekao je predsednik.

Vučić je kazao da su izbori tu, pravila su jasna i da svako ko želi da učestvuje na njima to može, a ko neće, dodao je, nije njegov problem. Upitan da li se plaši ili raduje sve glasnijim pozivima liderima Saveza za Srbiju (SZS) Draganu Đilasu i Bošku Obradoviću da odustanu od bojkota i izađu na izbore, Vučić je kazao da ne želi da se izjašnjava o tome i dodao:

TONA IZGOVORA

- O izborima ću prvo razgovarati sa strankama sa kojima sam razgovarao o izbornim radnjama i to pre ukidanja vanrednog stanja. Svakako najvažnije jeste šta se ostavlja iza sebe, kako se neko bori za budućnost zemlje i građane.

Rast rejtinga ličnosti i stranaka na vlasti

Direktor agencije za istraživanje javnog mnenja  Vladimir Pejić kaže da se, uzimajući u obzir i druge zemlje, uočava rast popularnosti stranaka i ličnosti na vlasti zbog zdravstvenih i ekonomskih mera preduzetih zbog pandemije koronavirusa.

SVE O KORONI

KONAČNO! Razmileli se penzioneri u Beogradu (GALERIJA)

NAJNOVIJE O KORONI U SRBIJI Novih zaraženih 260, preminulo 5 osoba (VIDEO)

VUČIĆ POSLE ČORTANOVACA Sa vijadukta će se videti koliko je Srbija lepa

GRČKA OTVORILA VRATA SRBIJI I TURISTIMA IZ JOŠ PET ZEMALJA: Na letovanje od sredine juna

KOEFICIJENT OD PET ODSTO ZA UKIDANJE MERA: Ovo je matematika doktora Kona

- Izbori bi trebalo da budu održani kod nas uskoro, pa će se brzo pokazati rejtinzi. U opoziciji je stanje prilično konfuzno, kao što je i bilo pre vanrednog stanja, a glavna je podela na bojkotaše i one koji će učestvovati u izbornoj trci. Opozicija nije dobro stajala ni pre uvođenja vanrednog stanja, u kom tek nisu mogli da kreiraju nijednu temu jer je sve poteze vukla vlast. Neki od njih bi da odlože izbore jer procenjuju da bi na leto mogla da usledi ekonomska kriza, te da na tom nezadovoljstvu pokušaju eventualno da ostvare bolje rezultate nego što bi to bio slučaj početkom leta. Suštinski, ni to ne bi moglo ništa da promeni i nije očekivano da Vučić razmatra takav aranžman - komentariše za medije Pejić.

TABELA:

SNS 53,3

SPS-JS 12,7

SZS 8,4

SPAS Aleksandar Šapić 4,3 odsto

PUPS 3,6

SRS 3

PSG 2,8

UDS (Vojvođanski front, Srbija 21, SMS) 2,8

Metla 2020 2,8

1 od 5 miliona 2,5

Zavetnici 2

POKS 1,8

* istraživanje "Faktor plusa" rađeno početkom marta

Nije nepoznato da su opozicionari predvođeni Đilasom, Obradovićem i Vukom Jeremićem osporavali mere države, donete na preporuku struke u cilju očuvanja života građana, klevetajući da se time, navodno, guši politički život. Ali od juče, čim se pojavio prvi nagoveštaj da će mere postepeno biti ukidane, oni su naprasno promenili ploču i pokazali koliki su licemeri. Tako Obradović, koji je pozivao na kršenje izolacije i na taj način opasno ugrožavao živote ljudi, sad traži da se izbori odlože za jesen radi zaštite zdravlja građana (?!). Optužuje Vučića da želi da "zbrzi izbore" kako bi uz "zloupotrebu epidemije" za nastavak kampanje došao "do nove izborne krađe i produžetka ličnog režima".

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar