16°C

Beograd

Ministarstvo odbrane: Razmatra se ponovno uvođenje OBAVEZNOG služenja vojnog roka!

Portparol VS, kapetan korvete Jovan Krivokapić, kaže za RTS da se u VS i Ministarstvu odbrane razmatra eventualno vraćanje obaveznog služenja vojnog roka.

Jovan Krivokapić je rekao da su za Vojsku Srbije sjajne vesti to što pojedine ankete pokazuju da je 70 odsto ispitanih za povratak obaveznog vojnog roka.

- Raduje nas kad istraživanje pokaže da javnost pozitivno gleda na eventualno vraćanje služenja vojnog roka. Sad imamo dobrovoljno služenje vojnog roka, a od 1. decembra 2016. omogućili smo novi koncept, rok sada traje šest meseci i sve sa ciljem povećanja operativnih mogućnosti - ističe Krivokapić.

Prema njegovim rečima, u VS i Ministarstvu odbrane razmatra se opcija za obavezno služenje vojske.

- Na nivou Ministarstva odbrane i VS formiran je radni tim koji razmatra nova strategijska dokumenta, to su dokumenta od najvećeg značaja za VS. A jedno od pitanja koje se razmatra je i vraćanje obaveznog služenja vojnog roka - navodi Krivokapić.

Ukoliko to bude predloženo kao jedna od mera, kako kaže, biće upućeno Vladi, pa dalje Skupštinu.

Govoreći o nabavci "migova", Krivokapić je rekao da to za Vojsku Srbije predstavlja suštinski značaj.

- VS će nakon nabavke aviona, helikoptera i tenkova biti značajno naprednija. To je podstrek za dalji rad i nagoveštaj da će u narednom periodu biti više obuke i opreme. Nedavno potpisan sporazum za šest novih helikoptera i 30 tenkova T-32. To su odlične vesti pred kraj 2016 - istakao je Krivokapić.

Rts
Foto: Youtoube Printscreen/HappyTv.rs

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar