31°C

Beograd

Photo: INSTAGRAM

Izvor: tanjug

TELEFONSKI RAZGOVOR DVOJICE PREDSEDNIKA: O koroni, bilateralnim odnosima...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Jermenije Armenom Sarkisjanom o izazovima korona virusa, saradnji dve države i konkretnim projektima u oblasti informacionih tehnologija i poljoprivrede, koji bi omogućili i zajednički izlazak na treća tržišta.

Dvojica predsednika su se saglasili da su dve zemlje uspešno odgovorile na izazov korona virusa, a predsednik Vučić je rekao da je Srbija, ako je potrebno, spremna da uputi medicinsku pomoć Jermeniji. Oni su konstatovali da će suzbijanje epidemije omogućiti da Srbija i Jermenija nastave da razvijaju raznovrsnu saradnju, što je dogovarano prilikom prošlogodišnje posete jermenskog predsednika Beogradu, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike. Takođe su zaključili da je za ostvarivanje zajedničkih planova veoma značajno to što Srbija odskora ima Ambasadu u Jerevanu.

OVO MORATE PROČITATI

NA DANAŠNJI DAN JE ISPISANA SRPSKA ISTORIJA: Slomljena je NATO STRELA, NIJE BILO PREDAJE!

DR DANICA GRUJIČIĆ OTKRILA NACIJI: KORONA virus je VEŠTAČKI izazvan, lečiće nas moji učenici!

FUDBALSKA LEGENDA: Zbog ožiljka su ga nazivali nakazom, imao je teško detinjstvo (VIDEO)

SNAŽAN URAGAN POGODIO RUSIJU: Nosio sve pred sobom, letele dizalice i krovovi (VIDEO)

KATASTROFA U NAJAVI: Narednih sedam dana u pojedinim mestima temperature jedva iznad nule!

Predsednik Vučić je zato izrazio nadu da će i Jermenija da otvori svoju Ambasadu u Beogradu.

Predsednik Vučić i predsednik Sarkisjan izrazili su zadovoljstvo ukidanjem viza za putovanja državljana Jermenije u Srbiju i državljana Srbije u Jermeniju, jer će bezvizni režim omogućiti i češće kontakte poslovnih ljudi i njihovo upoznavanje sa mogućnostima za investiranje i trgovinsku razmenu, kao i razvoj saradnje u oblasti turizma.

Dvojica državnika su razgovarali o konkretnim projektima u oblasti informacionih tehnologija i poljoprivrede, koji bi omogućili i zajednički izlazak na treća tržišta.

Predsednik Vučić je ponovio zahvalnost za principijelnu podršku Jermenije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i za podršku u međunarodnim organizacijama.

Predsednik Sarkisjan je pozvao predsednika Vučića da, kad okolnosti to omoguće, dođe u uzvratnu posetu Jermeniji.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti