2°C

Beograd

Photo: ARHIVA

Izvor: HAPPYBSC

PREMIJERKA SRBIJE ZA HAPPY TELEVIZIJU: Nikome se nećemo izvinjavati, branićemo interese Srba u drugim državama!

Golden Rose ad

Nećemo se nikome izvinjavati, branićemo interese Srba u drugim državama, izjavila je premijerka Vlade Republike Srbije u jutarnjem programu Hepi televizije. 

- Nećemo se izvinjavati nikome, branićemo interese Srba u drugim državama. Srbi su 28 odsto stanovnika Crne Gore. Volela bih da se čujem sa Duškom i da razgovaramo kako mi možemo da obezbedimo da Srbi u Crnoj Gori imaju najveća moguća prava, imamo zajedničku kulturnu baštinu, nije to samo srpska, niti samo crnogorska kulturna baština - objašnjava Brnabić. 

- Mi nismo nikada uvodili recipročne mere, više puta smo kritikovani da smo suviše blagi. MI poštujemo suverenitet Crne Gore, ali pokušajte da poštujete prava Srba u Crnoj Gori - poručila je premijerka u jutarnjem programu Hepi televizije. 

Ona je dodala da političari u regionu prave tenzije da bi skrenuli pažnju da previše sporo napreduju u odnosu na Srbiju. 

- Juče sam tokom konferencije rekla da jedino što ja do ovog trenutka mogu da kažem da neki političari u regionu prave tenzije samo da bi skrenuli pažnju da ne trče dovoljno brzo kao Srbija. Mi smo njih prestigli što se tiče onoga kolika je plata, koliko privlačimo strane investicije - 

OVO MORATE ZNATI

UGAŠEN POŽAR U DOMU ZDRAVLJA U KALUĐERICI: Šteta nemerljiva!

OPREZ! Vozite oprezno zbog promemenljivog vremena!

RUSIJA U APRILU REGISTROVALA 1.675 UMRLIH OD KOVIDA!

EKSKLUZIVAN SNIMAK Pogledajte TIJANU AJFON SA LISICAMA NA RUKAMA! (VIDEO)

VREMENSKA PROGNOZA 30.MAJ: Promenljivo oblačno i nestabilno!

HOROSKOP ZA 30. MAJ! Evo šta vam poručuju zvezde!

Premijerka je bila izričita da hapšenje mitropolita Joanikija nije smelo da se dogodi i podvukla da se Srbija nikada nije mešala u unutrašnju politiku Crne Gore. 

Ona je zatim izrazla očekivanja Vlade da će Srbija možda ove godine imati i blagi rast. 

- Realno je da će srpska ekonomija biti prva u Evropi, to nije previše ambiciozno. Naš pad će biti najmanji u Evropi, možda ćemo moći da imamo "nulu" ili blagi rast. Imaćemo fenomenalne informacije ako imamo i nulu, kada uporedimo kako će proći druge ekonomije. Biće i povećanja, što će zavisiti od toga koliko mi radimo - 

Kada je reč o izborima, Brnabić je rekla da će na mestu premijera ostati do izbora nove Vlade. Kampanju vodi, ali posle radnog vremena jer, kako kaže, ne želi da vodi funkcionersku kampanju. 

Brnabić je istakla da će Vlada biti na raspolaganju što se Egzita tiče, te da će konačnu odluku doneti uskoro o njegovom održavanju. 

- Ukoliko možemo da organizujemo Exit, organizovaćemo ga. Bićemo na usluzi svima kako bi to moglo da se sprovede na najbezbedniji mogući način - zaključila je premijerka.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti

Golden Rose ad