17°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: msp

DAČIĆ OŠTRO: Srbija ne traži ustupke

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da nije na predstavnicima EU da unapred određuju ishod dijaloga Beograda i Prištine. Ministar je naglasio da je za Srbiju u narednom periodu od vitalnog, ključnog značaja - dijalog sa Prištinom i da to što je Miroslav Lajčak specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine ima i pozitivne i negativne strane.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

Danas u ponoć ističe rok za prijavljivanje za 100 evra

SRBI VEĆ PAKUJU KOFERE ZA GRČKU A za aranžmane sada trebate izdvojiti ovoliko!

ŠTA KUVAMO DANAS Njegovo veličanstvo PAPRIKAŠ!

PRVE FOTOGRAFIJE KUĆE STRAVE! Novi detalji o OTMICI DEVOJČICE SA KOSOVA I MALE MEDLIN! (GALERIJA)

- Pozitivna je to što dobro poznaje situaciju i što dolazi iz zemlje koja nije priznala nezavisnost Кosova - rekao je Dačić.

On je dodao da je nerealno očekivati da će Srbija prihvatiti nezavisnost Кosova, zbog obećanja da će u narednim decenijama postati član EU.

- Oni mogu da pričaju šta hoće, ali odluku o tome da li smo saglasni ili ne donosi Srbija. Zato je važno da Srbija bude politički stabilna i da izbori proteknu u demokratskoj atmosferi - rekao je Dačić.

OVO MORATE ZNATI

LICE NAJOKRUTNIJEG ZLOČINAČKOG UMA! Zastrašujuće fotografije pedofila otmičara devojčice sa Kosova! (GALERIJA)

BILI SU NAJLEPŠI PAR BEOGRADA, A ONDA JE ON POŠAO U SMRT! Najtragičnija ljubavna priča ovih prostora!

HAOS I ANARHIJA NA AMERIČKIM ULICAMA (VIDEO, GALERIJA)

REŠENA MISTERIJA! 25 miliona ljudi je nestalo, sada znamo šta se dogodilo! (GALERIJA, VIDEO)

Dačić je rekao da je veoma važno da Priština prvo kaže da li ostaje pri preuzetim obavezama iz Briselskog sporazuma ili smatra da je sve što je potpisano ne važi.

Ministar je ukazao da je stav Amerikanaca o taksama i do sada bio jasan, da moraju biti ukinute, ali je nedostajala odlučnost u njegovom iskazivanju koju je uneo specijalni izaslanik Ričard Grenel.

- Mi ne tražimo ustupke, pridržavaćemo se svega dogovorenog, ali je problem što Priština ništa ne preduzima, a Briselski sporazum je potpisan još 2013. godine, a sada neće da kažu ni da li ostaju pri tome ili ne - rekao je Dačić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar