21°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

HITNO! Đurić poslao zahtev za Srbe na Kosovu i Metohiji!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je da je sinoć na kući povratnika Jovana Ristića u selu Ljubodža ispisan grafit "UČK", dok je gotovo istovremeno provaljeno u kuću Radoja Pumpalovića u selu Dubrava u opštini Istok.

Tim povodom, Ðurić zahteva od nadležnih organa i predstavnika međunarodne zajednice na Kosovu i Metohiji da hitno pronađu počinioce i zaustave talas nasilja nad Srbima u Metohiji.

Ocenio je da se na taj način teror nad srpskim stanovništvom u Metohiji nastavlja i naglašava da taj teror nesumnjivo ima za cilj terorisanje i zastrašivanje Srba i njihovo proterivanje.

SAZNAJTE I OVO

SKANDAL sa PRIJEMNIM ISPITOM u Novom Pazaru! Čak 127 učenika PONAVLJA TEST!

STIŽE PRAVO LETO! Evo kakve nas VREMENSKE PRILIKE očekuju u narednim danima!

KOJE STRANKE bi Vučić mogao DA UVEDE U VLADU? U igri LDP, UDS i POKS!

- Iako je u proteklim sedmicama zabeleženo više desetina napada na imovinu Srba širom Kosova i Metohije, počinioci po pravilu nisu pronađeni, čime se šalje jasna poruka svim kriminalcima i ekstremistima da su napadi na srpsku imovinu dozvoljeni i nekažnjivi - naglasio je Ðurić.

Kako se navodi u saopštenju vladine Kancelarije, Ðurić je ocenio da ti incidenti ne doprinose nastojanjima da se prilike na Kosovu i Metohiji stabilizuju i izgradi poverenje između srpskog i albanskog naroda.

Takođe, naglasio je da odgovornost za to dele i oni koji nečinjenjem dozvoljavaju da se napadi na srpski narod događaju iz dana u dan.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika (1)

Dvostrukii principi

Preovladala separtistička diktatura, naročito nakon 90-tih god. Titova politika bratstva i jedinstva (današnji naziv: multikulturalnost-multietničnost) je dobro zamišljena, ali na KiM (i Z. MKD) nije uspela zbog uticaja separatističke ideolgije, politike, destruktivnog delovanja - etničkog čišćenja Srba, tradicionalizma... dijameralno različitog? Veliko čudo da Srbija 70 god nije imala adekvatnu odbrambenu politiku. I nakon 2000-te god. sve se radi kontra, političkički prihvaćena "realnost" na Kosovu (da albanaca ima dva miliona, a Srba 120 hiljada) - da im se celo Kosovo preda Briselskim sporazumom na upravljanje sa zaokruženim tritorijalnim integritetom(!)? HITNA JE ŽURBA da se pronadje-smisli-izmisli bilo kakav "kompromis" da Kosovo postane član UN, Unesko, Interpol... (konačno rešenje: Kosovo albanska država)? I narod se pita i čudi zašto Srbi sa KiM nikad kolektivno ne zastuppaju svoje interese, nego to u njihovo ime drugi rade koji ne žive na KiM?


Ostavite komentar