25°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

VUČIĆ: Srbiji je potreban energičan i borben mandatar, Ana je bila sjajan premijer

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da je Srbiji potreban energičan, vredan i borben mandatar za sastav nove vlade, da je premijerka Ana Brnabić bila sjajan premijer, kao i da će vlada biti formirana pre ustavnih i zakonskih okvira.

Vučić je sinoć  rekao da razmišlja o mandataru za sastav nove vlade, kojeg, po Ustavu i zakonu on, kao predsednik države, treba da predloži, ali da do sad ni sa kim nije razgovarao.

"Nisam ni sa kim razgovarao, to bi značilo da sam odlučio", rekao je Vučić.

Upitan kakav je mandatar potreban Srbiji, Vučić je odgovorio - energičan, vredan i borben.

Na konstataciju da je, kada je Ana Brnabić izabrana za premijera, bilo komentara da ona nije jak premijer, Vučić je rekao da smatra da je ona bila sjajan predsednik vlade.

"Mislim da je ona bila sjajan premijer, a vi mi predložite boljeg premijera", rekao je Vučić.

Na konstataciju da je deo javnosti komentarisao da aktuelni ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nije bio u izbornom štabu za izbornu noć i upitan da li i dalje računa na njega, Vučić je odgovorio da računa, a na pitanje da li to znači da će ponovo biti u vladi, ponovio lda sa njim računa, a kakva će biti nova vlada - videćete se.

Vučić je rekao da će vlada biti formirana pre ustavnih i zakonskih rokova, koji, okvirno, nameću da vlada bude formirana do oktobra.

Parlament će, ističe, takođe biti formiran u zakonskim okvirima, najduže 30 dana nakon što Republička izborna komisija proglasi konačne rezultate izbora, što će se desiti za dan, dva.

Na pitanje da li ga je bivši predsednik Srbije i SNS Tomislav Nikolić pozvao da mu čestita u izbornoj noći, Vučić je rekao da se s njim čuje prilično redovno, ali da u izbornoj noći uglavnom ni sa kim nije razgovarao.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti