20°C

Beograd

Photo: promo

Izvor: HappyBSC

KARIĆ ČESTITAO LUKAŠENKU Tri puta "URA" za Belorusiju

Narodni poslanik Dragomir J. Karić čestitao je beloruskom predsedniku Aleksandru Lukašenku i beloruskom narodu Dan nezavisnosti.

- Ovaj praznik je u sebi otelotvorio hrabrost i herojsku prošlost beloruskog naroda i postao živo svedočanstvo njegove posvećenosti i ljubavi prema domovini. Zahvaljujući podvizima dedova i očeva u najtežim bitkama osvojena je velika pobeda u Drugom svetskom ratu kao i pravo na život i nezavisnost Belorusije. Danas se iskreno radujemo impresivnim uspesima moderne Belorusije kako u privredi, tako i u socijalnoj sferi i na međunarodnoj sceni - naglasio je Karić, koji je počasni konzul Belorusije, počasni predstavnik Beloruske trgovinsko-industrijske komore u Srbiji, i prvi čovek Parlamentarne grupe prijateljstva sa Belorusijom u Narodnoj skupštini Srbije.

On je u video poruci povodom 3. jula, dana kada je 1944. godine glavni grad Minsk oslobođen od nemačkog agresora, istakao da Belorusija i Srbija streme istim slobodarskim vrednostima.

- Srbija veoma ceni tradicionalne odnose sa Belorusijom i dobre tradicionalne odnose dvojice predsednika Aleksandra Lukašenka i Aleksandra Vučića, koji su usmereni na dalju blisku bilateralnu saradnju u interesu dva naroda. Na ovaj praznični dan poželo bih svim Belorusima dobro zdravlje, blagostanje, sreću i mirno nebo iznad glava. Živela Republika Belorusija! Živelo prijateljstvo Republike Belorusije i Republike Srbije! - poručio je Dragomir J. Karić uzviknuvši glasno tri puta "ura", vekovni poklič slobode.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti