16°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: HAPPYBSC

DAČIĆ: Pokušaj destabilizacije Srbije odvojiti SPS od SNS, odnosno Dačića od Vučića

Predsednik SPS Ivica Dačić izjavio je da napad na Aleksandra Vučića i pokušaj destabilizacije Srbije je neodvojiv deo pokušaja da se odvoji SPS od SNS, odnosno Dačić od Vučića. 

On je istakao i da mu je najvažnije  da niko od funkcionera te stranke nije učestvovao na protestima i da je oduvek bio protiv uzimanja za saradnike ljudi iz civilnog sektora, što se pokazalo opravdano u slučaju čoveka koji je saradjivao do pre 10 dana sa ministrom Goranom Trivanom, a sada učestvuje na protestima. Srđan Stanković, za kojeg ministar Goran Trivan kaže da je bio, ali više nije njegov savetnik, pozvao je putem Fejsbuka na nerede i rušenje vlasti, a izneo je i uvrede na račun predsednika Vučića. 

"Taj čovek je do pre 10 dana bio ekspert i saradjivao je sa Trivanom", kazao je Dačić i dodao da nije samo Trivan uzeo za saradnika čoveka iz nevladine organizacije, već da je to sada postala moda. Ističe da ne govori o stručnjacima nego o ljudima iz nevladinih organizacija i naglašava da će prvi da vas izda onaj koji nema političke stavove.

PROČITAJTE I OVO

DAČIĆ: Odluke o odvaranju granica menjaju se svakog dana, Grčka ima interes DA OTVORI zbog turizma!

Oglasio se BRANKO RUŽIĆ: Dobro sam, biću 14 dana u izolaciji!

Petar Škundrić stao U ODBRANU SINA: On nije RAZBIJAO, SAMO JE SVRATIO na DEMONSTRACIJE!

Ne zanemarujte OVAJ SIMPTOM! On ukazuje na KOVID INFKCIJU!

Danas je CRVENO SLOVO! OVO nikako NE SMETE da RADITE!

“To mi pokazuje iskustvo, Slobodana Miloševića su izdali svi koji su živeli od njega, napuštali su ga preko Tanjuga, čim je pao odmah su se izjasnili da nisu imali veze sa njim", ispričao je Dačić. 

Upitan da li se plaši da se i njemu to ne dogodi, Dačić kaže da nema čega da se plaši, kao i da nema šta da mu se dogodi, jer mu se dogaĐalo već 100 puta. "Ova situacija je važna jer se čini da je turbulenta, a turbulentna je sa aspekta onih koji nemaju svoju politiku. Pogledajte šta tvituju, njihove poruke, oni ne mogu da izdrže politički pritisak, a što bi to radili kada nisu političari", naglašava šef srpske diplomatije. Ponavlja da mu je najvažnije da niko od onih koji su na protestima, a koje su dovodili u vezu sa SPS-om nije ni član, ni fuinkcioner te stranke. U vezi sa tim, ističe da Vladimir Škundrić nema veze sa SPS-om, bez obzira što je njegov otac član te stranke. 

“Prvo veče sam rekao da su protesti pokušaj nasilnog preuzimanja vlasti i da svi treba da snose posledice. To važi i za Vladimira Skundrica, bez obzira što je njegov otac u SPS. SPS nema veze sa njim", ističe Dačić. Dodaje i da je slucaj sa bratom savetnika Branka Ruzica razjašnjena, odnosno da je utvrdjeno da je fotografija na kojoj se nalazi sa Sergejem Trifunovicem stara dve godine. "Za mene je najvaznije da nema veze sa funkcionerima SPS", ističe Dačić.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti