0°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

ŠEŠELJ NAJAVLJUJE ČISTKU Sve što je trulo - otpašće

Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je povodom optužbi koje je na njegov račun uputili nekoliko funkcionera ove stranke posle izbornog poraza, i navode u medijima da u SRS vlada ozbiljan sukob, da problemi u stranci nisu nastali preko noći, da je pred strankom teška borba kako bi na političkoj sceni povratili pozicije.

U tom cilju, Šešelj najavljuje novo kadrovsko pročišćenje već na sledećoj sednici Centralne otažbinske uprpave .

- Sve što je trulo otpašće, to je godinama trunulo, nije se preko noći desilo - rekao je Šešelj za Tanjug upitan da prokomentariše stanje u stranci.


Bez odgovora

Nemanja Šarovic od koga je Tanjug tražio komentar na navode u medijima pripisanje njemu, odgovorio je da nije u Beogradu i da će odgovoriti za par dana, dok se Božidar Delić nije javio na poziv, niti odgovorio na poruku.


Povodompisanja medijima da su Nemanja Šarović i Božidar Delić preneli je deo funkcionera i člasntva nezadovoljno Šešeljevim postupcima, podrškom sad već osuđenom Milutinu Jeličiću Jutki, i kako navode, trošenjem novca, ne na kampanju već na vozila lider radikala odgovara da svi koji se oglašavaju u medijima sami sebe isključuju iz strank.

- Samo ću na sledećoj sednici sednici Centralne otadžbinske uprave, najvišeg organa SRS-a, konstatovati da su napustili stranku - rekao je Šešelj.

Na sednici Centralne otadžbinske uprave 7. jula za novog predsednika IO izabran je Ðurađ Jakšić, Miroljub Ignjatović je postao sekretara IO, dok je iz SRS izbačeno desetak osoba

Lider radikala je dodao da nema šta višse da se doda, jer na stranačkim organima može da se razgovara o svemu a ne van stranke i u medijima.

- Nedopustivo je ići u javnost protiv stranke, sa izmišljotinama o džipu i sedam škoda, koje nemaju veze sa strankom. Nijednog dinara stranka nije dala, džip nije na moje ime - rekao je Šešelji i dodao da ta vozila nemaju veze ni sa njegovim ni sa stranačkim novcem.

“Borba će biti teška, imaćemo kadrovsko pročišćenje, imali smo jedno, i idemo dalje. Borimo se, što je teže više se celičimo, a što nas ne ubije to nas ojača, a ovo nas nije ubilo niti će”, rekao je predsednik SRS.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti

Golden Rose ad