0°C

Beograd

Photo: Facebook/Printscreen

Izvor: Blic

OVAKO JE TAČI DOČEKAN NA KOSOVU: Zastave UČK i klicanje TERORISTIMA! (VIDEO)

Najmanje hiljadu Albanaca večeras je na prelazu Vrbnica prema Albaniji dočekalo predsednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija koji je proteklih dana ispitivan u Specijalnom sudu u Hagu zbog optužbi da je kao nekadašnji komandant terorističke OVK učestvovao u ubistvu oko stotinu Srba, Albanaca, Roma i političkih protivnika.

Okupljeni su, prema izveštajima medija na albanskom jeziku, nosili zastave sa amblemom terorističke OVK i klicali toj bivšoj formaciji.

Organizacija ratnih veterana OVK i građani dočekali su Tačija na prelazu Vrbnica, na koji je došao iz Albanije.

Tači je izašao iz automobila i pozdravio veliku grupu ljudi, javila je "Gazeta ekspres".

Tači je ranije na "Fejsbuku" objavio da će sutra uveče govoriti o četiri dana provedena u Hagu, na ispitivanju sa službenicima suda osnovanog za procesuiranje zločina pripadnika OVK.

Specijalno tužilaštvo suda za ratne zločine OVK-a predalo je krajem juna veću ovog tribunala predlog optužnice kojim se nekadašnji komandant terorističke OVK Hašim Tači i šef njegove tajne policije Kadri Veselji terete za ubistvo 100 osoba, kao i za niz drugih nedela.

U decembru 2011. godine švajcarski senator Dik Marti objavio je izveštaj Saveta Evrope u kojem je navedeno nekoliko bivših vođa terorističke OVK-a koji su umešani u ratne zločine.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti

Golden Rose ad