Izvor: Tanjug
23.07.2020 u 14:03
0

DODIK: KiM i RS treba da imaju isti tretman

 Kosovo i Metohija ne može da bude priznato kao država na način na koji to neke zemlje u svetu prihvataju, jer posmatrano sa te pozicije da okolnosti identicne Republika Srpska ima pravo na isti tretman, poručio je danas u Banjaluci srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

“Danas smo predsedniku Vučiću jasno predočili da je nemoguće razgovarati o odvajanju Kosova, a da se pritom ne razgovara I o statusu Republike Srpske”, rekao je Dodik nakon razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Dodik je rekao da je Vučić “ozbiljno” shvatio to pitanje, ali da nije ništa nije odgovorio.

TOP PREPORUKA

VUČIĆ: Danas još veći broj zaraženih koronom u Srbiji, ima dve važne vesti!

SAVETI PEDIJATARA Evo kako da nagovorite decu da nose maske

POGLEDAJTE DOBRO KOŽU I USTA: Ovaj simptom se pojavi pre svih!

Pokusaće, kazao je Dodik, da ga ubedi.

Srbija, istakao je, ima prirodno pravo da joj rešavanje pitanje Kosova I Metohije bude pitanje “broj jedan”, ali ističe da bi u nacionalnom smislu prvo pitanje Srbiji trebalo da bude Republika Srpska.

“Dakle, veoma smo zaintresovani na koji način će se to pitanje rešavati, smatramo da KiM ne može da bude priznata kao država, na način kako to u svetu pola zemalja privata, a pola ne prihvata. U svakom slučaju ako idemo sa pozicije ovih koji prihvataju RS treba da ima isti tretman jer su okolnosti iste”, naveo je Dodik.

Istakao je da smatra da Republika Srpska po tom pitanju treba jasno da istakne zahtev da je nemoguće razgovarati o razdvajanju Kosova, a da se ne govori o statusu RS i da će to učiniti pokretanjem procedure u NSRS.

Dodao je da Vučić nije protiv Dejtonskog mirovnog sporazuma i ističe da ni on nije ni on protiv njegove izvorne primene.

“RS ostaje privržena svom bratskom životu I povezivanju sa Srbjom I mora se znati da mi vidimo našu budućnost u najboljim mogućim odnosima sa Srbijom”, rekao je Dodik.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter