28°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: tanjug

STEFANOVIĆ: Srbija se više ne stidi stradanja sopstvenog naroda

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je ponosan što se Srbija danas ne stidi, ne prećutkuje i ne skriva stradanje sopstvenog naroda, olakšavajući zločincima da ne moraju da se suoče sa svojim nedelom, što je, ističe on, činila u vreme prethodnih vlasti, saopštio je MUP.

"Ponosan što danas obeležavamo Dan sećanja na stradale i prognane Srbe u ''Oluji'', što Srbija već šestu godinu zaredom, zahvaljujući odlučnosti predsednika Aleksandra Vučića, više ne ćuti, kako je to bilo nekada, i što ima snage da glasno kaže da je to bio strahovit zločin i ne dozvoljava da se zaboravi. To je najmanje što kao društvo dugujemo žrtvama i prognanima u zločinačkoj akciji ''Oluja'' ", rekao je on.

Stefanović je primetio da Hrvatska i posle 25 godina slavi vojnu operaciju "Oluja" u kojoj je nestalo ili poginulo više od 1.800 Srba, dok je oko 250.000 prognano i u kojoj je provedeno etničko čišćenje srpskog naroda u kojem su žrtve u najvećem broju bili starci, žene i deca.

OVO MORATE ZNATI

RUSI KONAČNO OTKRILI: Evo kada će početi sa vakcinacijom dece protiv korone! (VIDEO)

DAČIĆ ODGOVORIO BRNABIĆ: "SPS je pouzdan partner SNS-u, ODLUKA JE NA VUČIĆU..."!

MINISTAR MALI: Svaki zaposleni dobiće oko 155 evra, a evo kada novac leže na račun!

NESTANAK PRIJAVLJEN JUČE: Policija na NOGAMA, tragaju za OVIM ČOVEKOM!

Kako je rekao taj brutalan zločin i danas je ostao "zločin bez kazne" i on će ostati, kako je istakao, "sramotna stranica u istoriji Evrope".

"Teško je i zamisliti kako se danas osećaju porodice ubijenih i nestalih i svi prognani Srbi sa svojih vekovnih ognjišta u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji ''Oluja''. Kako se osećaju oni koji već punih 25 godina oplakuju svoje najmilije ili oni koji još uvek ni ne znaju sudbinu svojih najbližih, kao i svi oni koji su morali ostaviti sve što su sticali i jedva spasavajući živu glavu bežati iz svojih domova u izgnanstvo", rekao je on.

Kako je zaključio, nema utehe za njih, niti išta može zalečiti njihove rane.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti