24°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

Sastanak u Vašingtonu se pomera da bi učestvovao Tramp?

Sastanak u Beloj kući predstavnika Beograda i Prištine u Beloj kući, planiran za 2. septembar, mogao bi biti odložen, najverovatnije za dva dana, kako bi američki predsednik Donald Tramp mogao da učestvuje na njemu, piše prištinska Gezeta Ekspres.

List navodi, pozivajući se na diplomatske izvore, da bi sastanak mogao biti odložen za 4. septembar.

Ova vest nije potvrđena.

Predsednik Srbije je ranije danas rekao, povodom špekulacije u prištinskoj štampi o pomeranju sastanka, da ne isključuje takvu mogućnost.

OVO MORATE ZNATI

DAČIĆ PORUČIO: Neka odnos SNS i SPS ostave Vučiću i meni

PORUKA PREDSEDNIKA IZ BATAJNICE: Vojska Srbije pokazala kolika je sila!

PRVI REZULTATI ISTRAGE PORODIČNE TRAGEDIJE: Muž nije bacio ženu sa detetom u Lazarevcu

ISPOVEST VERE MATOVIĆ: Krvavo stečen novac, dok pevamo očevi nam leže u KAPELAMA!

Kabinet kosovskog premijera Avdulaha Hotija je odbacio navode o pomeranju.

Sastanak je za 2. septembar najavio Trampov izaslanik za dijalog Ričard Grenel, a organizuje ga predsednikov savetnik za nacionalnu bezbednost Robert O''Brajen.

O''Brajenova kancelarija je pre nekoliko dana potvrdila za Gazetu Ekpres da će predsednik Srbije Aleksandar Vučicć i kosovski premijer Avdulah Hoti prisustvovati sastanku.

Do sada se nagađalo da bi u Beloj kucći Srbija i Kosovo mogli da postignu razne vrste sporazuma, a čak je pomenuta i mogućnost konačnog sporazuma, što je predsednik Vučić odlučno demantovao.

Premijer Hoti rekao je da će se na sastanku u Beloj kući razgovarati o "velikim projektima ekonomske saradnje koji će promeniti ekonomsku perspektivu Kosova i regiona".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić takođe je rekao da Srbija učestvuje u razgovorima o ekonomskim temama.

Sastanak u Beloj kući zakazan je prvobitno za 27. jun, ali je otkazan nakon što je Specijalno tužilaštvo u Hagu objavilo da je podnelo optužnicu za ratne zločine protiv kosovskog predsednika Hašima Tačija.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti