28°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

MARKO ĐURIĆ: Pripremili smo platformu okrenutu budućnosti

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić kaže da Srbija svoje interese u Vašingtonu brani zalaganjem za otvaranje tržišta Kosova i Metohije za srpska preduzeća, ali i otvaranje našeg tržista, kao i za bolje infrastrukturno povezivanje.

- Tim predsednika Vučić pripremio je ozbiljnu platformu koja je okrenutra ka budućnosti, ka saradnji koja treba da stvori šanse za mlade ljude i za rešavanje problema na taj način što će se stvoriti neuporedivo bolja ekonomska osnova - rekao je Ðurić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće od danas do 5. septembra u poseti Sjedinjenim Američkim Državama.

PROČITAJTE JOŠ...

Vučić je smogao snage, dok su drugi bežali od Kosova

NOVI KORONA PRESEK Preminula 1 osoba (FOTO)

KORONA U BEOGRADSKOJ ŠKOLI VEĆ 1. SEPTEMBRA Poslali dete iako su čekali rezultat testa, Ministarstvo podnelo prijavu protiv nesavesnih roditelja!

OGLASILA SE I DIREKTORKA ŠKOLE: "Majka NIJE OBAVESTILA nikoga da su TESTIRANI..."! Ovo su DETALJI!

STRAHOVITA EKSPLOZIJA ODJEKNULA U GARAŽI ZGRADE: Bomba ISPOD AUTOMOBILA bivšeg POLICAJCA!

Vučić će, kako je saopštila Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike, učestvovati u razgovorima o ekonomskoj saradnji između Beograda i Prištine, koje organizuje Bela kuća.

Spacijalni savetnik američkog predsednika Ričard Grenel izjavio je da će u četvrtak u Vašingtonu "na stolu" biti samo ekonomska pitanja, ali nije isključio mogućnost da se u nastavku u razgovorima otvore i druga pitanja.

- U četvrtak na stolu će biti isključivo ekonomska pitanja, a slažem sa konstatacijom predsednika Vučića da niko ne zna o kojim pitanjima će se diskutovati u petak - rekao je Grenel sinoć u onlajn razgovoru sa grupom novinara albanskih medija, Vašington posta i agencije Tanjug.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti