28°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

Vokera "iritira" to što ga Vučić i dalje pominje!

Nekadašnji šef Misije OEBS-a na KiM i albanski lobista Vilijem Voker tvrdi da nije radio za CIA niti je bio deo međunarodne zavere protiv Srbije.

OVO MORATE ZNATI

STIŽE NAM SNEG: Mnogi delovi Srbije će se ZABELETI!

BRŽE NEGO ŠTO SMO MISLILI: Stiže nam KORONA UDAR? Zabrinjavajuća statistika!

DANAS SU MIHOLJSKE ZADUŠNICE: Ovih PET stvari treba poneti na groblje, a običaji nalažu da se ispoštuje JEDNA BITNA STVAR!

Nekadašnji šef Misije OEBS-a na KiM i albanski lobista Vilijem Voker tvrdi da nije radio za CIA niti je bio deo međunarodne zavere protiv Srbije.

Voker za BBC na srpskom tvrdi da ga predsednik Srbije Aleksandar Vučic i dalje pominje i to sa netačnim informacijama, za koje, kako kaže Voker, i Vučih "zna da nisu tacne jer on zna šta se dešavalo na Kosovu i u Račku", i dodaje da ga to iritira.

Voker, koji je ostao upamćen po događajima u selu Račak na KiM, kada je ustvrdio da su srpske snage masakrirale više desetina albanskih civila, što je ubrzalo pripreme za agresiju NATO-a na SRJ, kaže da Vučić možda misli da on promoviše Veliku Albaniju, ali da to nije pitanje koje ga interesuje.

I OVO ĆE VAS ZANIMATI

MINISTARSKA MESTA: Pominju se nova imena!

KLETVA KNEZA LAZARA: Sedam vekova kasnije, srpsko selo zadesilo OVO!

VRATILA SE VERA: Još da razbijemo Škote, pa onda i komšije!

Voker Vučiću prigovara što govori o etničkom čišćenju i aludira na to da bi Albanci na KiM mogli da ponove pogrom nad Srbima iz 2004. godine, a istovremeno se zalaže za dobre odnose sa Prištinom.

Voker je takođe rekao da nije bio pristalica bombardovanja Jugoslavije, već da se zalagao za kopnenu intervenciju i izneo mišljenje da Kosovo nikad neće ponovo biti deo Srbije.

I dalje tvrdi da njegovi potezi na KiM nisu bili pogrešni i žali se što je Beograd jedino mesto na svetu gde, kako kaže, ne može da ode.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar