15°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Blic.rs

DAČIĆ SE SASTAO SA JANGOM: Razvijati što bolje strateške odnose i u narednom periodu

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa članom Politbiroa Centralnog komiteta KP Kine i direktorom Kancelarije Centralne komisije za spoljne poslove Jangom Ðiečijem, a tom prilikom je poručio da je Srbija veliki prijatelj Kine i da želi da razvija što bolje strateške odnose sa tom zemljom i u narednom periodu.

Dačić je naveo da je zadovoljan razvojem odnosa Srbije i Kine, kao i da se nada da će u narednom periodu, nakon formiranja nove vlade Srbije, da se i dalje radi na unapređenju tih odnosa.

Šef srpske diplomatije je istakao da mu izuzetnu čast i zadovoljstvo predstavlja to što ima priliku da sa Ðiečijem, za kojeg kaže da je glavni arhiktekta savremene spoljne politike Kine i izuzetni poznavalac međunarodnih odnosa, razmeni mišljenja o stanju i perspektivi sveukupnog strateškog prijateljstva Srbije i Kine.

Istakao je da su odnosi dve zemlje na najboljem nivou u dosadašnjoj istoriji bilateralnih odnosa Srbije i Kine i u tom smislu podsetio na niz bilateralnih poseta na najvišem nivou, uključujući i međusobne posete dva predsednika.

ODLAZAK LEGENDARNOG BORE DRLJAČE

Era Ojdanić GRCA U SUZAMA zbog Borine SMRTI: Popio sam lek za smirenje, ne mogu da prestanem da plačem!

POSLEDNJA ISPOVEST BORE DRLJAČE! Pred smrt je u "Glamuru specijal" na Happy TV je PROGOVORIO O ŽIVOTNIM TRAGEDIJAMA! (VIDEO)

Reči koje KIDAJU SRCE: Evo ŠTA je Bora rekao NEKOLIKO DANA PRED SMRT!

TUGA: PRISEĆAMO se Bore Drljače i njegovog UČEŠĆA u Parovima! Evo po ČEMU ĆEMO GA PAMTITI! (VIDEO)

Pogledajte kakav je VESELJAK bio Bora Drljača! (VIDEO)

Jedna ŽELJA NIKADA MU SE NIJE OSTVARILA: Evo za čim je NAJVIŠE ŽALIO Bora Drljača!

Dodao je da on ima redovnu komunikaciju i posete sa svojim kineskim kolegom i podsetio da je posetio Kinu u februaru ove godine na samom početku pandemije virusa korona.

"Mi smo radosni zbog uspeha koje Kina postiže i imate našu punu podršku i kada je reč o principima politike jedne Kine, kao i očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta", kazao je Dačić.

IzrazIo je zahvalnost Kini na odnosu prema teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, a vezano za jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Takođe, Dačić je čestitao i 71. godišnjicu od osnivanja Komunističke partije Kine.

Jang je ocenio da su posete predsednika Vučića Kini i kineskog predsednika Sija Srbiji, unele veliki podsticaj za unapređenje odnosa dve zemlje.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar