2°C

Beograd

Photo: youtubee/printscreen

Izvor: happy bsc

OTVORENA GONDOLA NA ZLATIBORU! Predsednik Vučić ponosan: Radujem se svakom uspehu Srbije (FOTO, VIDEO)

Panoramska gondola na Zlatiboru, najduža na svetu, zvanično se pušta u rad danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

NAJVAŽNIJE DANAS

NAĐEN UROŠ KOJI SE IZGUBIO NA STAROJ PLANINI! Cele noći za njim su tragali spasioci

UPOZORENJE RADOJČIĆA: Epidemiološka situacija je bolja, ali nema mesta za opuštanje

OD DANAS: Počinje vakcinacija dobrovoljno prijavljenih građana

Prvih deset dana rad gondole će nadzirati predstavnici francuske kompanije "Pomagalski" od koje je kupljena oprema i koji su obučili naše radnike.

Panoramska gondola na Zlatiboru, najduža na svetu, zvanično se pušta u rad danas u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Izgradnja gondole, koja povezuje centar Zlatibora i planinski vrh Tornik, u dužini od devet kilometara, počela je 2016. godine, a investicija je vredna oko 13 miliona evra.

Cena povratne karte za odrasle do Tornika iznosi 1.000 dinara, dečja karta košta 550 dinara, a deca do šest godina imaju pravo na besplatnu vožnju u pratnji bar jedne odrasle osobe.

Orkestar Dejana Petrovića pozdravio je dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na Zlatibor i otvaranje gondole uz izvedbu pesme "Bože pravde".

Obraćanje predsednika opštine Čajetina

Predsednik opštine Čajetina zahvalio se svima koji su pomogli realizaciji ovog projekta, i inevesticiji koja je najvrednija za turizam u par godina. 

- Krenuli smo još 2014. godine da razgovaramo o tome kako da ski centar Tornik bitan za turizam. Tada nije bilo vreme za troškove i izgradnju, bilo je problema sa birokratijom, obnova ski centra trajala je pet godina... Mi smo razmišljali kako da krenemo sa izgradnjom gondole, a za to je bilo potrebno da uradimo planske projekte. Tako smo i radili, uz pomoć jednog tihog, stručnog čoveka, Ljubiše Radovanovića, rođenog u Ljubišu koji nam je kasnije pomagao zajedno sa stručnjacima iz Francuske. Oni su realizovali planove, a mi projekat. Kada spominjem ovo sve, moram da povežem u jednu celinu, a to je da mi nismo sa našim privrednicima, stranim investitorima, sami smo uspeli da prebrodimo tu birokratiju i sve izazove. I u jednoj, i u drugoj Vladi, i zato sam zahvalan predsedniku Vučiću što je verovao u ovakav kraj i ishod projekta i gondole - rekao je predsednik opštine Čajetina i dodao da će se na ovaj način Srbija opet oživeti.

- Mi u gradovima od dece pravimo kućne ljubimce, a na selu rastu mali ljudi, tako je govorio Ljubivoje Ršumović. Zato mi ovde stvaramo gondole, i male ljude, njihovu perspektivu da im omogućimo da i oni sutra nešto sami stvore i da imaju gde da stvaraju - rekao je predsednik opštine.

- Želim da se zahvalim predsedniku Vučiću, hvala svima koji su pomogli, i puno sreće i radosti svima koji su danas ovde - rekao je za kraj.

Obraćanje predsednika Srbije 

- Došao sam da podržim važan projekat i da kažem koliko se kao predsednik Srbije radujem svakom uspehu koji donosi dobro našim građanima i našoj zemlji - poručio je Vučić

- Želim da se zahvalim i čestitam svima koji su na ovome radili. Nema nikakve sumnje da ćemo izgraditi obilaznicu oko Zlatibora, put do Ponikve, i da vidimo kako i na koji način da Zlatibor približimo Beogradu - rekao je Vučić na početku obraćanja i dodao da je ovo velika trka između Vrnjačke banje i Zlatibora oko turista.

- Još jednom čestitam opštini Čajetina na ovakvom uspehu, otvara se gondola i na Kopaoniku. A ja samo želim da kažem da ćemo uvek biti uz vas, isto kao što ste vi bili uz Srbiju, tako ćemo i mi uz Zlatibor ko god na vlasti bude bio - rekao je Vučić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar