8°C

Beograd

Photo: youtubee/printscreen

Izvor: happy bsc

PREDSEDNIK U POSETI EPISKOPU JOVANU: Svetski poredak se promenio u vreme korone! Neke zemlje su propale i to će tek da se vidi! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se iz Kragujevca.

Vučić će prvenstveno govoriti o vakcinaciji, ali i drugim aktuelnim temama.

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa vladikom šumadijskim Jovanom, u crkvi posvećenoj Svetim velikomučenicima kragujevačkim u Šumaricama.

Radovi na izgradnji crkve zapoceli su 2001. godine, a želja je da se završe ove godine, kada se navršava 80 godina od streljanja kragujevačkih đaka, profesora i građana 1941. godine.

Država će pomoći završetak radova.

Inače, vladika Jovan juče je u Beogradu razgovarao sa predsednikom, koji je obećao pomoć.

Predsednik i vladika nakon sastanka obići će sportsku halu u naselju Aerodrom, gde se nalazi i Bogoslovija.

- Ove godine obeležavamo strašnu godišnjicu. 80 godina od streljanja u Kragujevcu - rekao je predsednik. - Mi smo obećali da ćemo pomoći Crkvi u obeležavanju toga. 

- Veliki dar Božji i veliki blagoslov Božji je što imamo predsednika koji je rekao da je spreman da nam pomogne da dovršimo ovaj hram posvećen onima koji su stradali na taj strašni dan i da sačuvamo to od zaborava - rekao je episkop šumadijski Jovan. 

Predsednik se osvrnuo i na vakcinaciju.

- Razgovarao sam i sa Kinezima i sa Rusima, krenućemo razgovore sa Indijcima, razgovaraću sa svima u svetu što se tiče vakcina. Situacija nije jednostavna. Danas je rekordan dan, više od 40.000 ljudi će biti vakcinisano. Što više vakcinišemo, više života ćemo da spasemo. Svima je smanjena isporuka Fajzerovih vakcina, ali mi radimo na tome da nađemo način da dođemo do potrebnih doza - rekao je Vučić i dodao:

- Nikada se svetski poredak i odnosi između zemalja nisu menjali kao u vreme korone. Za nekoliko meseci videćete neke zemlje koje su otišle u nebesa, a druge propale.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar