23°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Happy BSC

DAČIĆ NA HAPPY TV: Fajon je svojim izjavama sebe diskreditovala

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić gost je ovog jutra u emisiji "Dobro jutro Srbijo" kod Milomira Marića i Katarine Korše.

On je govorio o međustranačkom dijalogu.

Evropska poslanica Tanja Fajon rekla je da je zvanični Beograd tražio njeno izuzeće u dijalogu evropskih i srpskih parlamentaraca i ocenila da je to neprihvatljivo za Brisel, jer kako ona sama kaže Evropska unija ima jasna interna pravila o predstavljanju.

Ona je najavila da će više detalja o nastavku tih razgovora biti poznato u četvrtak, posle dogovora predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačiča i predstavnika EU Dejvida Mekalistera.

Stoga je Dačić odgovorio na ove optužbe u emisiji "Dobro jutro Srbijo".

PROČITAJTE OBAVEZNO

VUČIĆ: Imamo veliki problem sa vakcinama!

ZAPADNI BALKAN jedan od šest Bajdenovih prioriteta

JEDAN OD NAJBOGATIJIH LJUDI AMERIKE: Mi smo na ivici građanskog rata!

ZA ULAZAK U EU NIJE DOVOLJNO PRIZNANJE! Srbija mora da da dodatne garancije Prištini!

RAZNET AMERIČKI KONVOJ U IRAKU! Teroristi izvraćaju udarac! (GALERIJA)

Dačić je podsetio da on lično nije učestvovao u prethodnom međustranačkom dijalogu koji je, kako je naveo, započet na osnovu razmene pisama bivše predsednice parlamenta Maje Gojković i Mekalistera.

- Tek treba da razgovaramo sa predstavnicima Evropskog parlamenta o modalitetima ko sve treba da učestvuje u dijalogu i koje su teme - rekao je on.

- Nemam potrebe da pričam o Tanji, sve ono za šta mene optužuje sama je uradila. Sama sebe je diskreditovala. Kao što znate nisam učestvovao u međustranačkom dijalogu, tada nisam bio u parlamentu. Maja Gojković se razmenom pisama dogovorila sa Mekalisterom. Tamo sve jasno piše. Ne razumem čemu tolika nervoza i tenzija. Razgovaraću sa Mekalisterom.. Nismo ni odredili teme, tek nas čeka konkretizacija svega. Ogroman broj političkih stranaka ne misli pozitivno o njoj - kaže Dačić, pa nastavlja.

- Da bi dijalog bio uspešan mora da bude podpomognut, ne ulazeći u kadrovska rešenja EP. Tamo se ne dele poslanici samo po zemljama, nego po poslaničkim grupama - kaže on.

- Bilo bi korektno da se svako ponaša objektivno - ističe Dačić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar