24°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

TAČI HTEO DA SE RAZOTKRIJU ZAŠTIĆENI SVEDOCI: Sud i tužilaštvo reagovali!

Očekuje se da će 71 zaštićeni svedok svedočiti u Specijalnom sudu u Hagu u slučaju protiv vođa tzv. OVK Hašima Tačija, Kadrija Veseljija, Redžepa Seljimija i Jakupa Krasnićija.

PROČITAJTE 

LISTA DOBITNIKA: Oni su dobili vredne nagrade u "Naslovnoj strani"!

VAŠINGTON U HAOSU! Demokratska većina u Senatu UDARILA na Trampa!

DAČIĆ: Govorili smo da je Kosovo naš Jerusalim!

PUTIN UDARIO U OSINJE GNEZDO: Društvene mreže su postale ZLO koje manipuliše...

KREMLJ ODBRUSIO ZAPADU! Vaša reakcija na osudu Navaljnog je...

Njihova svedočenja neće biti prikazana javnosti ni njihov identitet, piše "Bota sot" i navodi da advokat bivšeg predsednika tzv.Kosova Hašima Tačija, Dejvid Huper, osporava način na koji je Specijalni sud postavio te svedoke.

Svedoci neće biti obelodanjeni uprkos zahtevu Tačijeve odbrane

Huper je uložio sudu primedbu da pretpretresni sudija nije pojedinačno procenio okolnosti za svakog svedoka, već da je odluku doneo uopšteno, za sve svedoke, i da se, kako je navela Tačijeva odbrana, oslanjao na "subjektivni strah uopšten u neosnovanim izjavama".

OVO MORATE ZNATI

NAORUŽAVAJU SE NEMAČKI DESNIČARI: Sve više dozvola za nošenje vatrenog oružja

PENZIONERKA IZ NIŠA "OGREBALA" MILIONE! Kad je videla sumu, nije mogla da "pogodi vrata"

Bakina kuhinja: Starinski recept na kome smo odrasli, vole ga sve generacije (VIDEO)

ŠOU! NALJUTIO SE ZBOG NOVE FRIZURE Odvela ga na šišanje, a onda je usledilo nešto neverovatno

REŠENA DILEMA Evo zašto deca više vole YouTube od televizije

Ovaj argument odbrane osporilo je Specijalizovano tužilaštvo, ističući da je sudija pojedinačno procenio da li je obelodanjivanje svedoka deo rizika i da se advokat Huper netačno pozivao na navodne činjenice.

Specijalno tužilaštvo sprečilo odbranu da razotkrije svedoke

Prema Huperu, takva odluka pretpretresnog sudije nije uzela u obzir princip proporcionalnosti mera zaštite svedoka i na taj način značajno uticao na sposobnost odbrane da efikasno istražuje dokaze na sudu.

- Dovoljno je reći da Tačijeva odbrana pogrešno predstavlja pobijanu odluku, tvrdeći da pretpretresni sudija nije pravilno procenio proporcionalnost - kaže se na kraju dokumenta koji je izdao Specijalni sud.

Inače, pretpretresni sudija usprotivio se pre nekoliko dana zahtevima odbrane Tačija, Veseljija, Krasnićija i Seljimija za privremeno puštanje iz pritvora.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE. 

Komentari korisnika (1)

SDR

Nemojte oko Kosova kritikovati Vucica niti Miloshevica niti Tita. Kritikujte pravog krivca, kritikujte one nordijske kraljevine koje imaju krst na zastavi a kojima se svi u dijaspori uvlachite u dupe samo radi socijalne pomoci i radnog mjesta sa nekim vishim statusom u drustvu. Kraljevina Danska cilja da preuzme jednog dana SVE, i ono sto ima veze sa Skanderbegom, i ono sto ima veze sa Asen Dynasty i ono sto ima veze sa Teuta kraljicom, i ono sto ima veze sa ilirima, i ono sto podsjeca na Bothnia gulf, i ono sto ima veze sa indijancima, i ono sto ima veze sa Grckom. A Kraljevina Danska je rodjak i sa ostalim kraljevinama i sa americkim predsjednicima, kao JEDNA FAMILIJA. Nego, niko vam to nije objasnio da su vam najveci neprijatelj one drzave gdje ste poslali familiju da zivi i radi u inostranstvo pa zato vasha familija shuti tamo u inostranstvu sa kritikom rezima drzave u kojoj zive jer je njima dobro= uspjeli su da ih kupe ! Ali skroz je logicno da se sjetite kritikovati domacu unutrasnju politiku npr u vezi institucija. Ali Kosovo vam nije unutrasnja domaca politika DO TADA. Troshite vrijeme i zivote sa pricom samo o Kosovu. Kina je prevarena od sjevernih kraljevina i od Vatikana . Nema apsolutno nikakve sanse da je "silk road" nekada davno ishao jugom Evrope ako do 1999 godine se narod zalio da nema ni puteva niti gacha niti opanaka ! Mark iz Biblije, je sa prostora ovih danasnjih nordijskih kraljevina poput danMARK. Marco Polo vam je kao preneseno znacenje za "Sjeverni Pol". ! Upravo radi azijatske istorije na sjeveru Evrope, zato radi toga danas puno bijelih nordijaca i nijemaca imaju oblik nosa i nosne supljine poput onih u Aziji ! Nego su oni Kinu izmanipulisali da povjeruje da, Kina odnosno Japan odnosno neke azijske zemlje odnosno neki indijanci (kao sto ce biti i sa jevrejima za par stotina godina), kao etnicitet kao da nisu nisu imale nikakve veze sa Grenlandom ili sjeverom Evrope ! A cijeli sjever i cijela Evropa imala mnoga etnickia plemena. Takodje je istorijska laz da Rim/Romoe/"Vatikan" nije ranije pri razapechu Isusa , nalazio se na sjeveru Evrope gdje i dan danas postoje Kraljevske Krune i poplave, upravo radi tih prevrnutih karti svijeta je i bio WW2 ! Takodje je laz da nije bilo indijaca (poput onih pravih kao iz Indije=i zato trag kao indoEvropski jezik ) na sjeveru Evrope otprilike Baltik ili sjeverna Rusija ili Nordijske zemlje ! Indijci su razmisljali o svojoj zemlji kao "sjeverno iznad planina i brda , i juzno ispod planina i brda". Nego je prava istina da je stari "silk road" ishao gore sjevernom Evropom gdje su oduvijek postojali kraljevi i princeze i gazde koje su nosile haljinke od svile. I tu je i bila prava Palestina.


Ostavite komentar

Povezane vesti