31°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Happy BSC

DAČIĆ U DOBRO JUTRO SRBIJO: Pitanje kriminala i borbe protiv Kovida treba da bude opšti društveni konsenzus

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić gost je jutarnjeg programa na Happy televiziji

PROČITAJTE JOŠ

VERNICI DANAS SLAVE SRETENJE GOSPODNJE: Devojke na ovaj dan gledaju za koga će se udati, a jedan običaj važi za sve

GRAĐANI, IZBEGAVAJTE OVE DEONICE: Gužve, udesi, a u Bulevaru REKA! (FOTO)

RHMZ OBJAVIO PROGNOZU ZA NAREDNE DANE: Do četvrtka mraz i magla!

NOVE DOZE: U Srbiju danas stiže Fajzer, sledeće nedelje AstraZeneka

Povodom pobede Srpske liste i dijaloga, Dačić je rekao:

- Postojao je plan Albanaca da otmu mesto, bar jedno. Drago mi je da je narod svatio da je srpska lista oličenje jedinstva. To je jedina pobeda na narod na KiM.

- Za dijalog su potrebne dve platforme. Ja sam govorio o tome da neke stranke žele da učestvuju, a neke ne. Jedan deo opozicije je izašao sa dve platforme, a neko je rekao da se izbori trebaju izvršiti unutar opozicije.

- Više puta sam izjavljivao da ako neko shvata dijalog kao fontanu želja, on ne razume politički momenat, ni političku klackalicu.

- Ustavne promene traži Evropska Unija i monitorijum, to je preduslov i zahtevi. Takva vrsta zahteva je suproptna svim stavovima. 

Zelenović kao "predsednik" opozicije

Na komentare bivšeg gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića o izborima, dijalogu, Kosovu, i opoziciji, Dačić odgovara.

- To su fragmenti. Nema platforme političke. Osim što ste protiv Vučića, Dačića, protiv bilo koga ko je oličenje vlasti. Za šta se oni zalažu? još nisam video primer. 

-  Kako će da vrate Kosovo? Koji je plan taj "vrlo kratak"? U vreme njihove vlasti Kosovo je proglašeno kao nezavisno. On je rekao da je to pitanje, pitanje demokratije i da će sve biti dobro kada Milošević ode sa vlasti.

- Ovo su utopistički principi njihovi. Vlast nema razloga da brine za svoju budućnost.

- To koliko su nepopularni i koje ideje imaju i kako su se pokazali dok su bili na vlasti, odnos prema medijima, koje bogatstvo su stekli. Sve ih to diskvalifikuje da budu blizu vlasti. Što se mene tiče, ja sam spreman da razgovaramo. Ako kažu  da je parlament nelegitiman, pa onda žele da dođu u isti taj nelegitiman parlament na vanstranački dijalog, to je potpuno kontradiktorno i paradoksalno.

Na pitanje Ko će da pravi spisak šta je opozicija? Dačić odgovara.

- Ko sebe zove Ujedinjenom opozicijom, to govori o velikom političkom neznanju. Vama je ime opozicija. Kako će oni onda doći na vlast? Da li mi treba da zovemo našu stranku "Ujedinjena vlast", to je smešno - rekao je Dačić.

- Toliko malo podrške imaju. Niko u svetu nema toliko malo podrške.

mafija i hapšenja

- Klasična mafija i organizovane kriminalne grupe se kriju iza navijača. Neki od njih pokušavaju da vode klubove, otvaraju biznise. To je jedan veliki kancer za naše društvo.

Ako neko zaista želi dobro našoj zemlji, ako nećemo da podržimo vlast, pitanje borbe protiv Kovida 19 i kriminala treba da bude opšti društveni konsenzus.

- Kažu da je teror ove grupe (Velje Nevolje) bio neizdrživ.

- Podržavali smo i akciju "Sablja", a bila je predstava za javnost. Mnogi su tužili državu, i morala je da plati odštetu. Uvek sam podržavao borbu protiv kriminala, tako štitimo budućnost naše dece bilo da o tome radi opozicija ili vlast.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti