Izvor: Tanjug
15.02.2021 u 22:08
0

KURTI: Formiranje tima za pregovore nije moj prioritet

 Lider pokreta Samoopredeljenje Aljibin Kurti izjavio je danas da formiranje tima za nastavak pregovora sa Beogradom neće biti među njegovim prioritetima ako nakon pobede te stranke na izborima na Kosovu obezbedi dovoljno glasova da postane novi premijer.

““Da bismo nastavili dalje moramo da uspostavimo jasne principe dijaloga i iskren i ozbiljan pristup tako što će Kosovo i Srbija jasno međusobno jedno drugom preneti svoje zahteve“, rekao je Kurti u intervjuu za Asošijejted pres.

Kurti je rekao da će kao premijer snažno raditi na tome da tzv. Kosovo postane članica Evropske unije, ali je takođe pozvao taj blok da pruži paket ekonomske pomoći kako bi olakšao put ka članstvu zemljama Zapadnog Balkana.

PROČITAJTE JOŠ

„BILA JE PRIJATNA I VREDNA“ Oglasio se direktor bolnice kod Niša, progovorio o smrti medicinske sestre

DUBAI U ČAST SRBIJE: Burdž Kalifa sija u bojama srpske zastave! (FOTO)

DETALJI TRAGEDIJE U PSIHIJATRIJSKOJ BOLNICI U GORNJOJ TOPONICI: Pacijenti lupanjem dozvali pomoć

HOROR KOD STADIONA: Sa pištoljem u ruci prišao i napao novinare koji su radili prenos uživo

Kurti je pozvao EU da usvoji, kako je rekao, „mini Maršalov plan za šest zemalja Zapadnog Balkana koje žele da se pridruže bloku““.

““Šestorka zapadnog Balkana ima Rvropsku uniju kao najvažnijeg partnera, ali s druge strane, istorija nas uči da je Balkan veoma važan za Evropu““, rekao je Kurti.

Američka agencija podseća da su visoki komesar EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj i visoki komesar za proširenje Oliver Varhelji pozvali Prištinu da brzo formira novi parlament i vladu, izabere predsednika i ostavri napredak u reformama, obećavši stalnu pomoć Brisela.

AP navodi i da su oni istakli da „evropski put Kosova vodi kroz sveobuhvatnu normalizaciju odnosa sa Srbijom“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter