31°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Happy BSC

MILANOVIĆ U ĆIRILICI OTKRIO KOJE SU GREŠKE KOŠTALE SRBIJU: Bezbednosne službe CG su razvile poseban PLAN!

Sjajna tema i gosti

U FOKUSU

SVEDOČENJE MILANOVIĆA U ĆIRILICI: Na osveštavanju spomenika u Voćinu nas je zamalo ubila KAŠIKARA

APLAUZ ZA NEZABORAV: Lampioni poleteli u nebo, čamci njemu u čast, Đoletov lik na Petrovaradinskoj tvrđavi (FOTO)

SPEKTAKULARNO! OVO MORATE DA VIDITE: Stigli prvi snimci sa Marsa (VIDEO)

USTAŠKI KRVOLOK! Ljubo Miloš logorašima u Jasenovcu rezao rebra i otvarao stomak! Skončao je na VEŠALIMA! (FOTO)

Počela je još jedna Ćirilica. Večerašnji gosti su: "Srpski Eliot Nes" Ljuba Milanović, režiser i pisac Dragoslav Bokan, književnik Slobodan Despot i njegov kolega Saih Selimović.

BOKAN o filmu "dara iz jasenovca": važno je bilo da se pokaže sadizam

Režiser i pisac Dragoslav Bokan rekao je da je važno bilo da ceo svet sazna istinu o logoru iz Jasenovca.

- Važno je bilo da se prikaže. Količina suza proliveno te noći. Nisu plakali samo oni kojima je neko od predaka završio tamo - istakao je Bokan.

- Monstruoznost zločina je i u tome što su oni (ustaše) pričali satima sa žrtvama, a potom ih svirepo ubijali.

- Bilo je više od 700.00 mrtvih. Ti izveštaja nisu išli bili kome. Išli su Hitleru i Himleru. Nemci su precizni. Ono što govore neposredni svedoci je najbitnije. Nije bitno šta kažu Srbi.

SREBRENICA

- Kako je moguće da majke ubijenih nemaju osećaj za one koji su ubijeni u Jasenovcu? Sve ide redom u ratu.

- Naše je da pokažemo istinu. 

- Mi do sada nismo imali neko ime koje obeležava strašne zločine. Jevreji su imali Anu Frank. Sada imamo Daru iz Jasenovca.

- Genocid je svako prisilo menjanje vere!

- Hvala Gagi Antonijeviću i Nataši Drakulić zbog filma i što su stavili svoju karijeru u procep. Zna se šta ide posle ovakvih filmova.

OVK I ZLOČINI

Književnik Slobodan Despot ispričao je svoje iskustvo o saznavanju informacija o Žutoj kući i zločinima OVK.

- Mene je često zapanjilo to kakvu sposobnost imamo da razvijemo instikt samoodbrane i da negiramo ono što se dešava sa Žutom kućom. Kako je prva reakcija s*rdnja? - pitao se Despot.

ŽAK MERLINO

- Želeli su da izbrišu istoriju. Francuski novinar Žak Merlino je uništio svoj život knjigama o Srbima. On je čak uradio intervju gde se Harf hvalio kako je uspeo da Jevreje sa malo budžeta preokrene i njihovo mišljenje, kao i u Nemačkoj da su Srbi  nacisti 20. veka.

PROČITAJTE JOŠ

GRADONAČELNIK NOVOG SADA POSLE OPROŠTAJA: Veliki naš Đole... Ovu sliku ćemo da uramimo u svojim srcima i pokazujemo deci i unucima da nikad ne nestane! (FOTO)

POLICIJA U ŠOKU: Vozaču u Novom Sadu izmerili 5.5 promila alkohola u krvi!

DO KRAJA NEDELJE: Crna Gora dobija 5.000 vakcina Sputnjik V

Kada su francuski novinar Žak Merlino (pisac nekoliko knjiga o tragediji na Balkanu, među kojima je i knjiga "Istine o Jugoslaviji nisu sve za priču" - Pariz, 1993. godine) i rumunski novinar nedeljnika "Romania Mare", u odvojenim razgovorima, upitali Džejmsa Harfa kakve sve posledice može da ima bujica (dez)informacija o Srbima, Harf je cinično odgovorio, i Francuzu i Rumunu, "...Mi nismo plaćeni da budemo moralni”, ali "ako vi želite da dokažete da su Srbi stvarno žrtve možete me slobodno pozvati!" (i platiti).

milanović: HTELI SU DA NAS UBIJU U VOĆINU NA OSVEŠTAVANJU SPOMENIKA

Ljubiša Milanović, nekadašnji šef jedinice srpske policije "Poskok" i višestruki savetnik u Vladi Srbije ispričao je događaj iz mesta Voćin u Hrvatskoj.

- 112 stanovnika u  tadašnjem selu Voćin je ubijeno u podrumu. Preživeo je samo jedan dečak. Trebao sam da idem na osveštavanje tog spomenika. Gledam sveštenika nema i u jednom trenutku vidim na spomeniku kašikaru. Oko mene sam pitao tiho prvog organizatora koga sam ugledao da li je to neki deo obeležja i zna li za to. Odgovorio mi je da ne zna. Ispod kašikare je bio papr na kome je pisalo 'Proći ćete kao i 1943. godine'. Izvađen je bio osigurač. Mi smo bombu sklonili, ali samo da je dunuo vetar, to bi nam palo na glavu i ubilo bi nas. Nisam očekivao da se krivci nađu ali napravite sada paralelu. U isto vreme tadašnji hrvatski ambasador je napravio haos jer je bio samo jedan tekst u medijima o nekom natpisu na zidu protiv njih.  To je poenta.

CRNA GORA I SRBIJA

- Milo Đukanović je na vlasti jer je okružen kvalitetnim ljudima. Njega niko nije izdao sve ove godine. Kako je pao Milošević? Đinđić? Njih su izdali najbliži saradnici. Brano Mićunović nije izdao Mila, kao ni Marković. Treba učiti i gledati od njih. Mi strašno potcenjujemo Crnu Goru i Mila, a to ne valja.

- Doktrina bezbednosne službe Crne Gore je stara Jugoslovenska. Oni rade veoma mudro i prikriveno. - Đavo je iskoristio lukavstvo tako što je ubedio ljude da ne postoji. Isto tako, služba Crne Gore je ubedila Srbe da ih nema u Srbiji. Njihovi operativci će lakše u Srbiji doći do informacija, nego naši u Crnoj Gori. Znate li zašto? Ovde su na svim funkcijama Crnogorci, i svako će svome da da potrebne informacije o bilo čemu, svako će mu pomoći.

PUKOVNIK ALEKSIĆ

- Radovana Aleksića (62), pukovnika Vojnobezbednosne agencije Vojske Srbije (VBA) optužuju zbog navodnog pokušaja ubistva Predraga Šukovića 11. jula 2016. godine, Aleksić tvrdi da je tad bio u Beogradu i da ima dokaza za to.

- Tri godine veštače telefon. Prvo to je protivzakonito. Pa onda veštače njegovu visinu. I da jeste on, to nije snimak sa lica mesta.

- On je žrtva obračuna sa Vojskom Srbije. jer, radeći častan posao, postaje svedok nečistih događaja u Crnoj Gori. Jedini je znao ko je koga ubio u Crnoj Gori.

SRPSKE SVETINJE U CRNOJ GORI I BEZBEDNOSNE INFORMACIJE

- Crkva u Crnoj Gori je okupila najveće patriote. Krstio sam se da bi se solidarisao sa tim narodom i da bi im pokazao da im verujem. Najčistiji i napošteniji narod je okupljen oko crkve. Ako ja kao ateista tako kažem, onda...

- Sve moje informacije dolaze sa ulice, od poštenih ljudi.

- Plašim se samo da li Vlada Srbije dobija adekvatne izveštaje o tome šta se dešava u Crnoj Gori.

SELIMOVIĆ O OKUPATORIMA I POREKLU MUSLIMANA

Srpski istoričar i profesor Salih Selimović objasnio je zbog čega je pogrešno koristiti neke termine. On je između ostalog govorio o okupatorima, njihovim planovima u vremenu od 1917. do 1922. godine.

Krfska deklaracija

*Krfska deklaracija je dokument koji su 20. jula 1917. doneli Vlada Kraljevine Srbije i Jugoslovenski odbor a čiji stavovi su prihvaćeni tokom Krfske konferencije, održane na ostrvu Krfu u Grčkoj. U deklaraciji su se autorizovani predstavnici Srba, Hrvata i Slovenaca složili da na bazi samoopredeljenja naroda i na demokratskim principima osnuju zajedničku jedinstvenu, slobodnu i nezavisnu državu, koja bi bila ustavna, demokratska i parlamentarna monarhija sa dinastijom Karađorđevića na čelu. U toj unitarističkoj ideji, Srbi, Hrvati i Slovenci smatrani su kao jedan narod tako da se nadalje priznavala samo ravnopravnost njihovih imena, znakova, pisama i vera, dok se na ostale naroda i narodnosti u budućoj zajednici nije ni mislilo.

- Na sastanku su organizovani predstavnici muslimana posle Krfske deklaracije 1917. godine. Srbija i Crna Gora su proglašene okupatorima.  Oni su želeli prelazak Srbije u Austrougarsku, odnosno pripajanje njima.

- Pogrešno je koristiti termine kao što su Sandžak i Raška. Sandžak je okupatorski termin. Raška 1922. godine je novijeg datuma, ali ne obuhvata ceo prostor. Zapadni deo otpada u tom slučaju.

Znači, vi nekome dajete opstale delove.

VUK DRAŠKOVIĆ

*Drašković je posle 8. juna rekao:  Onaj koji na prostorima Raške zemlje bude u ruku stegao tursku zastavu, turski barjak ili hrvatski barjak sa šahovnicom, ostaće i bez ruke i bez barjaka (u Novom Pazaru, oktobra 1990). 

- To nije rekao nijedan zvanični predstavnik Vlade. Oni su poslati na smirivanje situacije. 

POREKLO MUSLIMANA

- Poreklo muslimana je srpsko. To sam i napisao u mojim knjigama.

-Ako je veliki deo bosanskih bogumila došao iz Raške, pa oni su mogli da budu samo Srbi. Bogumilstvom želi da se dokaže neka stara posebnost, "individualitet" iz kojeg se vremenom navodno konstituisala bošnjačka nacija. Muslimani, koji se od 1993. izjašnjavaju kao Bošnjaci, u Staroj Raškoj i u BiH, nisu nikada mogli biti Turci, Iranci, Saudijci. Ogroman je broj muslimana koji imaju srpska, odnosno slovenska prezimena. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar