32°C

Beograd

Photo: happybsc

Izvor: Happy BSC

EKSKLUZIVNO za "Dobro jutro Srbijo" Zorana Mihajlović: Za DVE godine NOVI izvori gasa za Srbiju!

Gošća najgedanijeg jutarnjeg programa "Dobro jutro Srbijo" kod Milomira Marića i Katarine Korše bila je ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

Ona je govorila o procesu gasifikacije između Srbije i Bugarske, ali i o drugim temama. 

- Dobro je sto se Srbija povezuje sa svetom. Imamo Balkanski tok. Ova inter- konekcija od Niša do Dimitrovgrada je nova šansa sa Srbiju. Azerbedžajski gasovod je već završen. Mi hoćemo da se vežemo da bi imali više izvora gasa. Dve godine je potrebno da se završi konekcija sa Bugarskom, onda da se povežemo na Azerbejdžan. Ako hoćemo da gradimo gasne elektrane, moramo da imamo ponudu da bi bili energetski stabilni - rekla je Zorana Mihajlović.

PROČITAJTE JOŠ

U ARILJU ZARAŽENE ČETIRI BEBE: Štab zaseda ponovo u sredu

STEFANOVIĆ ZADOVOLJAN SARADNJOM: Srbija i UAE imaju izuzetne odnose

EKSKLUZIVNO OTKRIĆE NA HAPPY TV! Jelena Puhač: JA SAM DARA IZ JASENOVCA!

Na pitanje šta misli o sednici predsedništva SNS-a ona je rekla: 

- Što se mene tiče moramo da pokažemo šta možemo da uradimo. 2021 godina će biti teška. SNS je odgovorna stranka, ljudi iz stranke moraju da budu svesni da predstavljaju i stranku i Srbiju.

O potrošnji struje i elektranama:

- Ministarstvo energetike mora da sarađuje sa svim ministarstvima, prvenstveno sa ministarstvom ekologije. Moramo da čuvamo životnu sredinu. Sa njima se donose odluke. Svet se probudio. Srbija mora da vodi računa. Mi struju proizvodimo iz lignita, a to je veliki zagađivač. Država će pomoci građanima da se okrenu drugim izvorima emergije. Moramo da se okrenemo drugim izvorima. Individualna ložišta su veliki problem. Mnogo se struje troši, i to je problem.

- Struje u Srbiji ima dovoljno. Imamo prave inženjere, to je dobra vest. Litijum je naša budućnost. Radi se studija izvodljivosti. Dok se ne slože svi, neće se krenuti u rad sa rudikom litijuma kod Loznice. Životna sredina će biti sačuvana. Treba da se napravi rudnik, to je posao od nula. Treba će dosta vremena. To je velika ekonomska šansa za Srbiju- rekla je Mihajlović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar

Povezane vesti