15°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Happy BSC

MALI SAOPŠTIO DOBRE VESTI: Srbija najbolja u ekonomiji na celom kontinentu

Juče je zavod za statistiku izašao sa zvaničnim podacima za 2020. godinu. Doneo sam zvanične rezultate i brojke koje su vezane za stopu rasta, donosno pad u prošloj godini. Najmanji pad ima Srbija, to se nikada nije desilo da smo najbolji u ekonomiji na celom kontinentu, rekao je Mali.

VESTI DANA

PREDSEDNIK VUČIĆ DANAS U SARAJEVU: Predaja 10.000 vakcina za građane BiH

VERNICI SLAVE SVETOG TIRONA: Ispoštujete jedan običaj u kuhinji

KONTIĆ RANJEN U NIKŠIĆU: Uboden tri puta!

- Kontinuirano nam stopa nezaposlenosti pada i pored pandemije virusa korone i najveće ekonomske krize u svetu. Uspeli smo da održimo stopu nezaposlenosti od 9 odsto - kazao je Mali.

Na pitanje odakle Srbiji novac da obezbedi sve što je potrebno za zdravstvo, Mali je rekao da je to rezultat reformi koje je predsednik Srbije Aleksandar Vučić još kao premijer počeo da sprovodi.

- Lekove, medicinsku opremo plaćamo na vreme i zato ih imamo toliko. Ovo je rezultat reformi koje je predsednik Vučić krenuo da sprovodi još kao premijer - rekao je Mali i podsetio je da uprkos pandemiji virusa korona imamo rast prosečnih plata u Srbiji.

PROČITAJTE JOŠ

UDES U BEOGRADU: Povređena osoba prevezena na odeljenje za reanimaciju

VREME DANAS: Hladno jutro i sunčan dan!

ĆIRILICA UZDRMALA SVET! Marić predstavio ženu koja je "Dara iz Jasenovca": Realnost je bila GROZNIJA od filma!

- Apsolutno smo usmereni na to da teret ove krize preuzme Republika Srbija, da preuzme država, da pokažemo građanima zašto smo prošli korz reforme i kako odgovorno može da se vodi ekonomska politika i kako sa što manje posledica izađemo na kraju epidemije - pričao je Mali.

Na pitanje da li je nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" dala rezultat kada je u pitanju borba protiv sive ekonomije, Mali je rekao da o tome svedoči broj koverata koji su građani poslali.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar