11°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

POREZ ZA ULTRA-MILIONERE U AMERICI?- Evo koliko bi ovaj porez koštao najbogatije ljude na svetu!

 Američka senatorka Elizabet Voren predložila je u ponedeljak uvođenje posebnog porezu za vrlo bogata domaćinstva i pojedince u SAD, a prema računici agencije "Blumberg" po tom osnovu bi se samo od vodeći 100 američkih milijardera u državnu kasu slilo više od 78 milijardi dolara.

VESTI DANA

VUČIĆ PREDAO VAKCINE U SARAJEVU: Ovo nisu samo vakcine, ovde je reč o poverenju (VIDEO)

HITNO, PO NALOGU ANE BRNABIĆ: Specijalni tim stiže u Vranje!

ZATVARANJE GRANICA: Ukoliko se mere ne budu poštovale, Crna Gora ima TRI mogućnosti

JOKIĆ IZUDARAN: Maloun uleteo na teren, psovao sudiju! (VIDEO)


Nacrtom zakona, popularno nazvanim Poreski zakon za ultra-milionere, Vorenova je nastavila napore na realizaciji ideje koja je bila centralno obeležje njene predsedničke kampanje 2020.

Tim predlogom se predviđa godišnji porez od 2,0 posto za domaćinstva i pojedince čije neto bogatstvo iznosi između 50 miliona i jedne milijarde dolara, te porez od 3,0 procenta na neto vrednost iznad jedne milijarde dolara.

Štaviše, poreska stopa na neto bogatstvo veće od milijardu dolara povećala bi se na 6,0 procenata ako bude usvojen program „Zdravstvena zaštita za sve“ (Medicare for All).

"Blumberg" ocenjuje da predlog Vorenove nema šanse da prođe u "tesno" podeljenom Kongresu.

PROČITAJTE JOŠ

MALI SAOPŠTIO DOBRE VESTI: Srbija najbolja u ekonomiji na celom kontinentu

BAKINA KUHINJA: Vrlo malo treba za GALA klopu (VIDEO)

UŽAS! U Golupcu nađena dva ugljenisana tela


Prema analizi njujorške agencije, vlasnik Amazona i najbogatiji čovek na svetu, DŽef Bezos, suočio bi se sa dodatnom poreskom obavezom u iznosu od najmanje 5,4 milijarde dolara 2021. godine ukoliko bi takav zakon bio usvojen, dok bi vlasnik "Tesle" Ilon Mask platio 5,2 milijarde dolara.

Ovaj porez koštao bi Bila Gejtsa dodatnih 4,0 milijarde dolara, a Mark Zakerber bi platio više od 2,9 milijardi dolara, dodaje se u informaciji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti