19°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen

Izvor: objektiv

NEODGOVORNU MINISTARKU BiH čeka tužba: Potcenila srpsku donaciju!

Proizvođač vakcina AstraZeneka razmišlja da tuži BiH zbog komentara ministarke spoljnih poslova o vakcinama koje je donirala Srbija

Proizvođač vakcine Astra/Zeneka razmišlja da tuži Bosnu i Hercegovinu zbog izjave ministarke spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Bisere Turković, zbog izjave da je ta vakcina za siromašne, da je lošijeg kvaliteta, jeftina i dostupna.

PROČITAJTE JOŠ

MASOVNI ODZIV U BEOGRADU: Danas prelazimo 300.000 vakcinisanih (FOTO)

DAČIĆ ZA HAPPY TV O SUKOBU SA PALMOM: Malo je nezgodno, nisam to očekivao iz njegove stranke

UBICA IZ ZONE SUMRAKA! Otkrivena životinjska vrsta od koje se ledi krv u žilama (FOTO)

Aldmir Badnjević, direktor Verlaba, preneo je sarajevski Avaz, izjavio je da, prema njegovim saznanjima manadžment AstraZeneke razmišlja o tužbi protiv BiH, a zbog izjave Tukovićeve da je njihova vakcina lošijeg kvaliteta i da je namenjena siromašim zemljama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je juče u Sarajevu donaciju od 5.000 vakcina AstraZeneke za potrebe samo Federacije BiH.

Ministarka Turković je tim povodom omalovažila donaciju i vakcine tvrdeći da one nisu odobrene za zemlje EU i da su namenjene siromašnim zemljama.

Ona je izrazila rezervu zbog toga što se ta vakcina proizvodi i u Indiji, ali i da je, kako je rekla, ta vakcina lako dostupna na tržištu i da je i BiH mogla da je nabavi.

VESTI DANA

DAČIĆ O DRUGOJ FAZI DIJALOGA: Niko iz Evrope neće pobedu doneti na tacni

KON UPOZORAVA: U Beogradu je kolaps! Totalno zatvaranje bi rešilo problem!

Griz i jabuka, odlična kombinacija za rastresit mekani desert (VIDEO)

– Biće dobro ako izbegnemo tužbu protiv države Bosne i Hercegovine. Dobio sam informacije od menadžmenta AstraZeneke da zbog izjava naših zvaničnika da im je vakcina namenjena za siromašne zemlje mogu da pokrenu i tužbu protiv Bosne i Hercegovine – rekao je Badnjević.

Badnjević je rekao da Evrospka agencija za lekove i medicinska sredstva trenutno radi na odobravanju korišćenja ove vakcine u EU.

– Ta vakcina se u Indiji radi po licenci AstraZeneka tako da verujem da će ona vrlo brzo biti odobrena i u EU, u Velikoj Britaniji je već odobrena i u Kanadu – rekao je Badnjević.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (1)

mica

EU daleko od BiH Sta je onda spominje.Treba se poklonu zahvaliti a ne kritikovati.Neka je ona nabavi od Arapa besplatno.Za mene osoba non grata svugdje u svijetu.


Ostavite komentar