11°C

Beograd

Photo: happybsc

Izvor: Tanjug

(UŽIVO) Lajčak: Dijalog NEOPHODAN! Srbija je mnogo toga uradila na putu ka EU!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se večeras sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, koji je doputovao u posetu Beogradu.

 Nakon sastanka oddržana je konferencija za medije na kojoj je Aleksandar Vučić  rekao:

- Imali smo dobar i sadržajan razgovor. Shvatamo napore Miroslava Lajčaka da se dijalog pokrene. Mi smo ozbiljni, odgovorni i posvećeni, spremni smo na dijalog.Moraju se pregovori pomeriti sa mtrve tačne. Mora se napraviti dobar dogovor, ne mogu se odluke donositi brzo. Srbija će insistitari na Briselskom sporazumu. Mi smo sve ispoštovali, a Prištinka strana nije. Hvala gospodinu Lajčaku na dolasku, on je dobodošao uvek u Srbiju, podržavamo njegove napore i razumeno da je dijalog najvažnije pitanje za Evropsku uniju. Kada imamo dijalog, ostale teme možemo lakše da pokrenemo.

PROČITAJTE JOŠ

PROVOKACIJA ZBOG KOJE GORI INSTRAGAM! Golišava Elena Kitić izbacila neverovatne slike! (FOTO)

SRBIN IZNENADIO U ROTERDAMU Lajović bolji od Medvedeva

NEODGOVORNU MINISTARKU BiH čeka tužba: Potcenila srpsku donaciju!

KRAJ DRAME: Elez izručen BIH! Pre toga bio na poligrafu!

Miroslav Lajčak je rekao:

Hvala na dobrodošlici drago mi je što sam u Beogradu. Moja zadnja poseta je bila pre pet meseci. Pandemija je poremetila sve. Bitno mi je bilo da u Prištinu dođem nakon izbora i da upozorim sagovornike da je dijalog ključ za obe strane za napredak ka EU. Srbija je već mnogo naopredovala, ali joj je dijalog sa Prištinom obavezan. U Prištini sam poslao poruku koju ću i sada ponoviti. Sve članice su za to da dijalog krene što pre. Očekujem se da ovbe strane ispune sve obaveze koje su dogovorile ranije. O saradnji sa SAD ću vam reći da smo mi u dogovorima i da imamo isti stav, a to je da Beograd i Priština nastave dijalog. Sa predsednikom Vučićem imao sam dobar sastanak i drago mi je što je spreman da dođe u Brisel. Status qvo nije moguć u ovoj situaciji - zaključio je Lajčak.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar