6°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

DAČIĆ: Dijalog sa svima koji imaju političku težinu

Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić smatra da bi poziv za učešće u predstojećem dijalogu o izbornim uslovima trebalo uputiti "svima koji imaju relevantnu političku težinu" koja se, kako kaže, određuje izbornim ili rezultatima istraživanja javnog mnenja.

Podsetio je da je ranije bio dogovor da u dijalogu uz posredovanje Evropskog parlamenta učestvuju parlamentarne i još nekoliko opozicionih stranaka koje nisu bile zastupljenje u Skupštini Srbije.

"Sada imamo situaciju da neke opozicione stranke nisu ušle u parlament, jer nisu prešle cenzus, dok su neke bojkotovale izbore. Zato mislim da poziv treba uputiti svima koji imaju određenu relevatnu težinu koja ih kvalifikuje da učestvuju u dijalogu", kazao je Dačić za Radio televiziju Vojvodine (RTV).

KOVID 19 U SRBIJI

KRIZNI ŠTAB PRELOMIO: KON O SVIM DETALJIMA! Ovo su nove mere u borbi protiv korone! (VIDEO)

KORONA PRESEK PO GRADOVIMA: Ovo su najveća žarišta u Srbiji

LONČAR: Suzdržite se kontakata narednih sedam dana


Kako se navodi u saopštenju, Dačić je ocenio da problem nastaje jer neke stranke opozicije, pre svega one okupljene oko Stranke slobode i pravde Dragana Ðilasa, smatraju da dijalog treba da se vodi samo između njih i predstavnika vlasti.

"Oni žele da svedu dijalog na ultimatum koji će vlastima postaviti tih nekoliko političara", kazao je predsednik parlamenta.

Naveo je da je "očigledno" da će biti opozicionih stranaka koje ne prihvataju posredovanje Evropskog parlamenta, a sa kojima bi, kako kaže, bilo korisno razgovarati direktno.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar