18°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Tanjug

VULIN U SKUPŠTINI: Vučićeva politika je samostalnost u donošenju odluka

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Skupštini da je politika Srbije i predsednika Aleksandra Vučića samostalno donošenje odluka, briga o ekonomiji, ali i o bezbednosti.

NAJVAŽNIJE VESTI

GODIŠNJICA DEVETOMARTOVSKIH DEMONSTRACIJA: Dan kada je ustala Srbija! (VIDEO)

SRBIJA I DALJE U VRHU PO BROJU VAKCINISANIH: Najjači u regionu, drugi u Evropi!

Vučić nezakonito prisluškivan RUSI ŠOKIRANI!

OVE CIFRE SVE GOVORE! ON JE NAJBOLJI SVIH VREMENA! Nole, idemo sad na zlato u Tokiju, a bićeš i Gren slem rekorder!

ISTRAGA PRI KRAJU: Četiri učenice branile Miroslava Aleksića!

Obrazlažući poslanicima Sporazum između Vlade Srbije i Vlade države Palestine u oblasti bezbednosne saradnje i Predlog zakona o potvrđivanju konvencije o trgovini žitaricama, Vulin je istakao da ti predlozi govore u prilog politici slobodne, samostalne Srbije, koja sama donosi odluke i traži prijatelje u čitavom svetu.

Ministar je posebno naglasio, obrazlažući Sporazum u oblasti bezbednosne saradnje između Srbije i Palestine, da ta zemlja ima principijelni stav kada je u pitanju lažna država Kosovo.

„I to treba ceniti i poštovati. Nećemo i nikada nismo u ovom Domu delili zemlje na velike i male, one koje su nam blizu ili geografski udaljene. Svaka zemlja koja hoće da sarađuje sa nama treba da ima priliku i mogućnost. Svaki alat koji možemo da iskoristimo u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije, krijumčarenja, terorizma treba da bude iskorišćen i na raspolaganju državnim organima Republike Srbije“, poručio je Vulin.

Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Srbije i Palestine, kako je precizirao, omogućiće ispunjavanje zajedničkih interesa dve zemlje u unapređenju saradnje u borbi protiv svih oblika organizovanog kriminala, terorizma, finansiranja terorizma, nezakonite trgovine oružjem i opasnim materijama.

Dodao je da će njim biti unapređena i saradnja u oblasti borbe protiv trgovine ljudima, krijumčarenja, krivičnih dela protiv intelektualne svojine, visokotehnološkog kriminala, falsifikovanja, posedovanja i upotrebe falsifikovanih isprava i novca, nezakonite trgovine narkoticima i psihotropnim supstancama.

PROČITAJTE JOŠ

OVE STVARI DANAS NE TREBA UZIMATI U RUKE: Vernici slave obretenje glave Svetog Jovana Krstitelja

MANIJAK: Devojčici (14) poklonio cvet, pa hteo da je siluje!

HAOS NA HAVAJIMA: Pukla brana, evakuacija u toku (VIDEO)

Vulin je ukazao da je Sporazumom predviđena i oblast civilne odbrane i spasavanja, kao aspekta bezbednosne saradnje.

Govoreći o Predlogu zakona o potvrđivanju konvencije o trgovini žitaricama iz 1995, ministar Vulin je objasnio da je reč o velikoj žitarskoj organizaciji, koja ima 56 članica, koje su veliki uvoznici i izvoznici žita i koji međusobno razmenjuju informacije i podatke.

Ministar je istakao da je interes svake zemlje koja ima razvijenu privredu, što Srbija svakako ima, da bude član Svetske žitarske organizacije i da saznaje iz prve ruke trendove u svetu, da im se na vreme prilagodi i predvidi promene na svetskom tržištu kako bi našoj poljoprivredi bilo lakše.

„Srbija je samostalna, donosi svoje odluke slobodno i ima interes da bude član Svetske žitarske organizacije“, poručio je ministar Vulin i pozvao poslanike da u danu za glasanje podrže predložene zakone.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar