2°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Telegraf

USKORO KONAČNI REZULTATI: Završeno brojanje glasova na KiM

Ponavljanje brojanja glasova je završeno, čekamo odluku Vrhovnog suda po žalbama, pa ćemo pristupiti objavljivanju konačnih rezultata, rekao je danas portparol Centralne izborne komisije Kosova (CIK) Valjmir Eljezi.

NAJVAŽNIJE VESTI

KORONA PRESEK: Za dan obolelo 4.590!

UZAK RASPORED ZA PREDSEDNIKA: Vučić u poseti šeicima i kraljevima

GORI NET! Fudbaler Zvezde OGORČEN! Sramota! Koncert pred publikom MOŽE, a navijači na utakmicama ne?! UŽAS!

Kako mediji prenose, pozivajući se na Ljajmi, Eljezi je potvrdio da je ponavljanje brojanja glasova završeno i da sada očekuju odluke Vrhovnog suda po žalbama kandidata.

- Tokom dana završeno je prebrojavanje glasova sa 134 biračka mesta i još sedam na osnovu odluka Izbornog panela za žalbe i predstavke - izjavio je Eljezi.

CIK sada očekuje odluke po žalbama Vrhovnog suda, posle čega će pristupiti proglašenju konačnih rezultatata vanrednih parlamentarnih izbora održanih 14. februara na Kosovu.

HAPPY TV:

EKSKLUZIVNO U JUTARNJEM PROGRAMU: Milan Koluvija o aferi "Jovanjica"! (VIDEO)

ČANAK ZA HAPPY TV: Načertanije je osnova svih nacionalističih projekata koje je Garašanin ukrao! (VIDEO)

NEDIMOVIĆ KOD MARIĆA: O organskoj hrani, Vuletiću, predmetima i profesorima... (VIDEO)

- Čekamo odluke Vrhovnog suda u vezi sa žalbama koje su podnete ovoj instituciji. CIK će postupiti u skladu sa odlukama, a zatim pristupiti i potvrđivanju konacnih rezultata - dodao je Eljezi.

Bivši predsednik Vrhovnog suda Fejzulah Hasani ističe da Vrhovni sud u roku od 48 sati treba da odluči o žalbama i da je dobro što će time biti otklonjenje dileme oko krađe glasova, manipulisanja i falsifikovanja rezultata u korist nekih kandidata za poslanike.

Veliki broj žalbi je u utorak je upućen Vrhovnom sudu, uglavnom kandidatima za poslanike koji su zatražili ponovno brojanje glasova, jer tvrde da je bilo nepravilnosti u brojanju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad