2°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

VUČIĆ: Optužbe Davidovića za atentat su besmislica!

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da su optužbe Miodraga Davidovića iz Crne Gore da on (Vučić) stoji iza atentata na njega i vladiku Joanikija - gluposti i besmislice, ali da je to samo deo napada čiji je cilj srušiti Srbiju, vratiti je u prošlost, na gubitnički kolosek, jer ona ne sme da jača i da "štrči" u odnosu na ostale.

Upitan za izjavu Davidovića, Vučić je rekao da su to suviše krupne reči, koje se ne smeju izgovarati na taj način, jer niko ne sme da se igra sa tim.

-On može da govori šta hoće, ali nije on to govorio zbog sebe, već je velika nervoza i ne samo zbog izbora u Nikšiću, u šta ne želim da se mešam. Ali, nervozan je, jer Srbija neuporedivo brže napreduje od svih u regionu. U tome je koren problema svega sa čim se suočava zemlja, ali neretko i ja lično- rekao je Vučić.

Vučić je zahvalio vladiki Joanikiju, koji je, kaže, pokazao ljudskost i korektnost, jer zna kakva je to besmislica.

-To je toliko glupo, besmisleno...Ali, nije prvi put- konstatovao je predsednik.

NAJVAŽNIJE VESTI

NOĆ ZA NAMA: Hitna prevezla 50 kovid pacijenata

SRBIJA I DALJE MEĐU PRVIMA: Do sada je dato 1.792.912 doza vakcina!

ODGOVOR KRIMINALU I POLITIČKIM MAFIJAŠIMA: Vučić se večeras direktno obraća iz Abu Dabija

U tom smislu, naveo je da ga već više od dve godine krive, direktno ili indirektno, za ubistvo Olivera Ivanovića, iako je, kaže bez obzira na političke razlike, bio sa njim bliži, nego neki drugi.

-Ali, slušate kako neko optužuje šefa drzave za najluđe stvari… Koliko su govorili da je Radojičić sigurni ubica, a da sam ja naredio.. i sada, kada Priština ukida optužnicuu, svi ćute.Chute, jer je laž postala glavni metod političkog delovanja onih koji bi da ruše ne mene, jer ja sam metafora, već Srbiju- poručio je predsednik.

On je istakao da Srbija u poslednjih nekoliko godina

značajno brže napreduje nego druge zemlje u regionu, dok od svetskih zvaničnika češće čuje da Srbije ne sme da štrči, jer je potreban balans…

Kao dokaz da Srbija napreduje, navodi da je naša zemlja pre pet godina bila četvrta u regionu po visini plata, a danas je ubedljivo prva, za značajno nižim javnim dugom od, primera radi, Crne Gore.

-Kada sve to vidite, uz to da smo prvi u vakcinaciiji, da gradimo najviše puteva, pruga, bolnica… Kome je u interesu da to bude tako? Nikome.. Da li ste čuli nekoga od stranaca po emitovanju "Dare iz Jasenovca" da je rekao da je važno da se vidi stradanje srpskog naroda... Zar to nije čudno?- upitao je Vučić.

HAPPY TV:

EKSKLUZIVNO U JUTARNJEM PROGRAMU: Milan Koluvija o aferi "Jovanjica"! (VIDEO)

ČANAK ZA HAPPY TV: Načertanije je osnova svih nacionalističih projekata koje je Garašanin ukrao! (VIDEO)

NEDIMOVIĆ KOD MARIĆA: O organskoj hrani, Vuletiću, predmetima i profesorima... (VIDEO)

I to što je iz jednog njegovog nedavnog intervjua najviše pažnje privuklo šta je rekao o istarskom vinu, ističe, samo je sakrilo da njih nije "zabolela" Malvazija, već što se čulo o jednom pogrom, o tome da je njegov deda ubijen samo zato što je bio Srbin, da su sve kuće Vučića spaljene u poslednjem ratu…

-Ne da su Vučići nekome nesto spalili. I Kako onda da objasnite da je Vučić zločinac? Nije to slika koju ćete lako da prikažete- rekao je Vučić.

Onda je, ukazuje, najlakše voditi kampanju sa svih strana, jer je važno da se Srbija zaustavi.

-Srbija mora da bude skromna i poninija, ne može da bude ta koja će da deli vackine, da bude uspešnija… Kao da smo baždareni da uvek budemo primaoci pomoći, nesposobni da nam zemlja ide napred, da ne štrčimo, jer ako štrčimo - "ode glava" u političkom smislu- rekao je Vučić.

Cilj svih napada je, ponavlja, rušiti Srbiju na više frontova, vratiti je u devedesete, dvehiljadite, da ponovo ode na gubitnički kolosek, da ne razmislsja o tome da bude snažnija i jača.

-To su ključni razlozi za sve priče- zaključio je Vučić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad