0°C

Beograd

Photo: instagram/buducnostsrbijeav

Izvor: Happy BSC

VUČIĆ SE OGLASIO IZ BAHREINA: Ova poseta otvara brojne mogućnosti za saradnju u cilju napretka obe zemlje (VIDEO, FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se nalazi u zvaničnoj poseti kraljevini Bahrein. NJega je dočekao kralj Hamad bin Isa al Kalifa. Nakon svečanog dočeka i razgovora predsednika i kralja Vučić se oglasio na Instagram nalogu.

- Bahrein, iako je zemlja koja je geografski udaljena od Srbije, je zemlja koja je bliska našim srcima i koja je pružila nesebičnu i pravovremenu podršku onda kada je to nama bilo potrebno, poslavši značajne količine medicinske pomoći u januaru što nikada nećemo zaboraviti.

- Moja poseta Bahreinu je pokazatelj, nastavka negovanja prijateljskih veza i dobrih odnosa, ali i više od toga – ona otvara brojne mogućnosti za saradnju u cilju napretka i dobrobiti naših dveju zemalja i naših naroda. Posvećeni smo daljem produbljivanju političkih i ekonomskih veza između Srbije i Kraljevine Bahrein.

Današnji razgovori su od istorijskog značaja za odnose Kraljevine Bahrein i Srbije, ocenili su kralj Bahreina Hamad bin Isa al Kalifa i predsednik Srbije Aleksandar Vučić neposrdno po dolasku predsednika Srbije Aleksandra Vučića u poseti toj zemlji.

SAZNAJTE JOŠ

IZBEGAVAJTE SVAĐE I ZAPALITE SVEĆE ZA OPROST SVIH GREHOVA: SPC danas slavi Prepodobnog Vasilija

KORONA HARA: Treći dan zaredom preko 2.000 umrlih u Brazilu

PLENKOVIĆ NAJAVLJUJE: Hrvatska će do 1. maja imati milion doza vakcina

"Mi u Kraljevini Bahrein smatramo da je vaša poseta našoj zemlji važan istorijski korak. Ponosni smo što ste prvi predsednik prijateljske Srbije koji je došao u posetu, koju vidimo kao važan pokazatelj jačine naših veza, zasnovanih na uzajamnom poštovanju" istakao je kralj Bahreina na početku sastanka delegacije dve zemlje.

Istakao je da je poseta predsednika Srbije izvanredna mogućnost za uspostavljanje snažnog okvira za političke konsultacije i nastavak koordinacije u vezi sa regionalnim i međunarodnim pitanjima od zajedničkog interesa.

On je rekao da se unapred raduje realizaciji tih ciljeva "posredstvom Memoranduma o razumevanju ministarstava spoljnih poslova dveju zemalja, i putem radnih mehanizama oko kojih ćemo se dogovoriti", objasnio je on.

Kralj Bahreina je naglasio da to predstavlja i idealnu priliku da se razmotre načini kako da se preduzmu zajednički koraci u oblasti ekonomije i trgovine, turizmu, poljoprivredi i investicija u prirodne resurse.


"To činimo u cilju unapređenja zajedničkih interesa I jačanja položaja naših država na međunarodnom planu, na dobrobit naših dveju zemalja, doprinoseći na taj način prosperitetu i miru u svetu", rekao je on.

Predsednik Vučić rekao je da je Bahrein, iako je zemlja koja je geografski udaljena od Srbije, zemlja koja je bliska našim srcima i koja je pružila nesebičnu i pravovremenu podršku onda kada je to nama bilo potrebno, poslavši značajne količine medicinske pomoći u januaru što nikada nećemo zaboraviti.

"Moja poseta Bahreinu je pokazatelj, nastavka negovanja prijateljskih veza i dobrih odnosa, ali i više od toga – ona otvara brojne mogućnosti za saradnju u cilju napretka i dobrobiti naših dveju zemalja i naših naroda. Posvećeni smo daljem produbljivanju političkih i ekonomskih veza između Srbije i Kraljevine Bahrein", poručio je on.

Vučić je pozvao kralja Bahreina da poseti Srbiju.

Predsednik je kralju rekao da je Bahrein geografski daleko, ali blizu našim srcima, posebno zbog značajne medicinske pomoći koju je ova kraljevina poslala Srbiji. Vučić je dodao da je ova poseta značajna za produbljivanje ekonomskih i političkih odnosa dve zemlje.

Razgovor sa kraljem Bahreina

Počeo je sastanak predsednika Vučića sa kraljem Bahreina.

Kralj Bahreina je predsedniku Srbije priredio svečani doček uz intoniranje himne i počasnu gardu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić će se obratiti građanima iz Bahreina u 10 časova. Aleksandar Vučić boravi u Bahreinu, a građane Srbije izveštava o poseti i aktuelnim političkim i društvenim temama.

NAJVAŽNIJE VESTI

POZNATI GLUMAC U TEŠKOM STANJU: Petar Benčina HITNO hospitalizovan!

SVE BLIŽI CIFRI OD 2 MILIONA: Srbija PRVA U EVROPI po broju revakcinisanih!

KORONA PRESEK U SVETU: Skoro POLA MILIONA novih slučajeva KOVID-19 za 24 časa

OSETIO SE I U REGIONU: Snažan zemljotres pogodio Severnu Makedoniju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se nalazi u poseti Bahreinu, sastaće se danas sa kraljem Hamadom bin Isom al Kalifom, na čiji poziv i boravi u toj zalivskoj kraljevini.Vučić je u petak uveče doputovao u Manamu, glavni grad Bahreina, u zvaničnu posetu, kao prvi predsednik Srbije koji je ikada posetio tu kraljevinu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad