29°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

Vučević: OVA GRAĐEVINA ĆE ZASIJATI U NOVOM RUHU!

Dragi Novosađani i svi prijatelji našeg grada, danas sam prisustvovao predstavljanju idejnog rešenja za rekonstrukciju zgrade nekadašnjeg Radničkog univerziteta", naveo je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

VAŽNO

PADA I CARINSKA MAFIJA: Priveden Miloš Tomić!

Vučić danas sa Čen Bo

Delegacija Beograda u poseti Moskvi!

Dr Tiodorović upozorava: OKO 80 ODSTO ZARAŽENIH IMA BRITANSKI SOJ VIRUSA!

Dr Kon: OVO ČEKA SVE ONE KOJI IDU NA ŽURKE!

- Ovo zdanje u Vojvođanskih brigada je prethodne dve decenije, posle požara koji ga je uništio, od lepotice postalo pravo ruglo i teret za lokalnu vlast, ali i ceo grad Novi Sad. Kako ovaj problem ne bismo ostavljali nekom drugom, "zasukali smo rukave" i posvetili se pronalaženju dobrog kupca i našli smo ga u firmi "Vega IT" koja je dala više od 5.200.000 evra za kupovinu ruiniranog objekta.

 - Projekat obnove deluje fantastično, ova građevina-lepotica će zaista zasijati u novom ruhu, a naš grad će dobiti još jedan objekat za ponos, ali i centar za IT sektor, digitalnu agendu i startap biznis. Naš partner oseća puls Novog Sada, njegove želje i afinitete, jer "Vega IT" je firma naših momaka, dvojice studenata novosadskog FTN-a, koja se bavi razvojem softverskih rešenja i uspešno posluje na zahtevnim tržištima Velike Britanije, Nemačke, Belgije, Holandije i Švajcarske, zapošljava 200 ljudi i nalazi se na listi 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u regionu.

- Ovom prilikom čestitam Saši Popoviću, suosnivaču kompanije Vega IT i direktoru arhitektonskog biroa čiji predlog rekonstrukcije je odabran kao najbolji - naveo je Vučević u objavi.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti