32°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Tanjug

VULIN O KRIMINALNOM KLANU VELJKA BELIVUKA: Ima razloga za zabrinutost kada je u pitanju Vučićeva bezbednost

Ima razloga za zabrinutost i povećanu budnost kada je u pitanju bezbednost predsednika Aleksandra Vučića, kaže ministar policije Aleksandar Vulin.

NAJVAŽNIJE:

PRVI U EVROPI I REGIONU! Srbija vodi po broju revakcinacija, ovo su najnoviji podaci

UŽAS! Novi jezivi snimak MANIJAKA SA CERAKA! Izleteo pred devojčicu sa otkopčanim pantalonama! (VIDEO)

HRVATSKA SE PONOVO TRESE: 3.3 po Rihteru, epicentar kod Zagreba i Karlovca

BOGDAN IZREŠETAO OKLAHOMU: Najbolji meč od dolaska u Atlantu (VIDEO)

DIVLJAO NA AUTO-PUTU! Presretači zaustavili bahatog vozača! Nasilnička vožnja od 224,5 km na čas!

On je rekao da je Vučić stožerna tačka koja garantuje političku i ekonomsku stabilnost u Srbiji, da je potrebno samo njega eliminisati da se izgubi politička stabilnost.

Govoreći o kriminalnom klanu Veljka Belivuka on je rekao da postoje indicije da je imao pojedine ljude u policiji koji su ga štitili.

Dodaje da su imali ljude kojima su mogli da se obrate kada im se oduzme blindirano vozilo da im se vrati, da okrenu glavu kada nađu oružje kod njih, imali su ljude koje zovu kada se uhapsi neko od pripadnika njihovog klana.

Dodaje i da su imali svoje mete u policiji.

"Postoje operativna saznanja da su imali svoje mete, a da li bi nešto uradili ili ne ja ne mogu da kažem, to će potvrditi istraga", rekao je on i dodao da se sva saznanja dostavljaju tužilaštvu.

Napominje da je posebna Radna grupa Ministarstva unutrašnjih poslova za Belivukovu grupu formirana 8. decembra 2020. godine, a da je pre toga bilo puno saznanja o njima.

Banda je, kako kaže, razbijena 4. februara 2021. godine i da je to bila kulminacija jednog ozbiljno policijskog rada.

SAZNAJTE I OVO: 

NAPADNUTI AMERIKANCI: Bomba raznela konvoj u Iraku (VIDEO)

SUTRA STIŽE PROLEĆE: Evo kada se tačno završava zima

VOZAČI PAŽNJA: Ovo su putevi na kojima je usporen i otežan saobraćaj

Podseća da je tokom informativnog razgovora o vezama sa Belivukom poligraf odbio Slaviša Kokeza, ali i Dijana Hrkalović, a da je jedino prihvatila i prošla na poligrafu (starleta) Tijana Ajfon.

Govoreći o prisluškivanju predsednika on je rekao da ne postoji mera prisluškivanja Aleksandra Vučića, ali da je na merama bilo 26 ljudi za koje se zna da su u komunikaciji sa Vučićem ili nekim od članova njegove porodice.

"Broj nezakonitih presretnutnih razgovora raste. Delovi Ministarstva unutrašnjih poslova su zloupotrebljavali svoja ovlašćenja tako što odu kod nadležnog sudije, traže od njega mogućnost prisluškivanja određenih lica, naprave od njega neku legendu, traže meru, sudija vam izda rešenje. VI to radite ne zato što je taj neko kriminalac već zato što znate da će se čuti sa Aleksandrom Vučićem", rekao je on.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar