29°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

PREMIJERKA NAJAVILA POPUŠTANJE MERA: Otkrila kada bi to moglo da se desi!

Predsednica Vlade Srbije otkrila kada možemo očekivati popuštanje mera!

NAJVAŽNIJE

KORONA PRESEK: Više od 5.000 zaraženih!

EVAKUACIJA U KRAGUJEVCU: Vatrena stihija izbila na četvrtom spratu stambene zgrade!

KORONA BROJKE: Spisak gradova i broja zaraženih u Srbiji

U Srbiji je bar jednom dozom vakcinisano 1,356 miliona građana, a revakcinisano 913.000 ljudi, izjavila je danas u Skupštini premijerka Ana Brnabić.

Takođe, rekla je da se nada da će naredne nedelje moći da se popuste mere pošto sada, kako je rekla, brojke stagniraju.

- Danas je bilo 5.226 zaraženih, što je oko 30 odsto od testiranih - rekla je Brnabić.

Ona je izrazila očekivanje da ćemo u narednih nekoliko dana preći broj od milion revakcinisanih ljudi.

Odgovarajući na pitanje poslanika SPP - US S Samira Tandira kada će biti popuštene mere, Brnabić je rekla da vlada i Krizni štab pokušavaju da naprave dobar balans između zdravlja stanovništva i zdravstvenog sistema, kao i potreba privrede.

Premijerka kaže da je uvedena i treća kategorija, a to je potpuno imunizovanih odnosno zaštićenih građana, kod kojih je prošlo tri nedelje od revakcinacije i da njih ima 564.663, što je malo ispod 10 odsto punoletnog stanovništva.

Ističe da se epidemiološka situacija analizira na svaka dva sata i da se tu pre svega vodi računa o tri stvari: zdravlju nacije, prviredi i mentalnom zdravlju stanovništva.

PROČITAJTE JOŠ

PROLEĆE 1999. GODINE: Beograd iz ugla šestogodišnjeg deteta

U TOKU JE "LOV NA VEŠTICE" PROTIV MAĐARSKE I POLJSKE! Mi samo branimo istinske EVROPSKE VREDNOSTI!

Sahrana Vlaste Velisavljevića u subotu u Aleji zaslužnih građana!

Svaki dan razmišljamo kada možemo da popustimo mere, ali najvažnije je da damo podršku zdravstvenim radnicima, jer oni sada najviše trpe, dodala je premijerka.

Preko portala se dnevno prijavljuje oko 10.000 građana, dodala je Brnabić i izrazila očekivanje da će biti više ljudi prijavljenih za vakcinaciju na selu uz podršku lokalnim samoupravama.

Istakla je da će vakcinaciju dodatno ubrzati nove količine vakcina koje treba da stignu u Srbiju, a to je dodatnih 500.000 Sinofarm vakcina početkom aprila.

Brnabić je dodala da se očekuje 5. aprila i dodatnih 106.000 Fajzerovih vakcina.

Kada je reč o daljoj pomoći privredi, Brnabić kaže da će već sutra u vladi biti održani sastanci sa predstavicima sektora koji su najviše pogođeni krizom.

Kazala je da su pokazatelji privednog rasta u prvom kvartalu ove godine malo bolji nego što se to očekivalo, ali da treba imati u vidu da je prošle godine rast u prvom kvartalu bio veći od šest odsto i da je zato bio očekivan pad u odnosu na taj rezultat.

- Industrja nastavlja da raste i vidi se oporavak. To nas ohrabruje - dodala je Brnabić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti