27°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

STEFANOVIĆ U NIŠU: Obilazak Centra za obuku pasa

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je Centar za obuku pasa u niškoj kasarni "Knjaz Mihailo" i prisustvovao prikazu osposobljenosti pasa i njihovih vodiča.

U FOKUSU

OGLASIO SE GRADONAČELNIK BEOGRADA O KOVIDU: Mere idu ka rešavanju problema

HLADNA SUBOTA: Očekuje nas mestimična kiša, a na planinama sneg!

MISTERIJA STARA VIŠE OD TRI GODINE: Istina o Cvijanu u emisiji "Na pravom mestu" (VIDEO)

Kako se navodi u saopštenju Ministra odbrane, Stefanović je rekao da će se nastaviti ulaganja u ovu jedinicu, čiji pripadnici svojim znanjem, iskustvom i zalaganjem daju značajan doprinos operativnim sposobnostima Vojske Srbije.

Ministar je, zajedno sa zamenikom komandanta Komande za obuku brigadnim generalom Nikolom Dejanovićem, obišao veterinarsku ambulantu i smeštajne prostore za pse, kao i spomen-sobu Centra u kojoj se čuvaju svedočanstva o jedinicama koje su se bavile obukom vodiča pasa, uzgojem, dresurom i veterinarskom zaštitom službenih pasa.

O radu Centra za obuku pasa informisao ga je komandant major Zdenko Cvijetić, a u Centru se inače realizuje 13 različitih kurseva, među kojima je i najsloženiji oblik usavršavanja - kurs za obuku vodiča pasa i dresuru službenih pasa za specijalna dejstva namenjen za obuku pripadnika specijalnih jedinica.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar