14°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

UDOVIČIĆ NA OMLADINSKOM FORUMU UN: Mladi da pobede u borbama za sadašnjost

Srbija je i prethodne godine kontinuirano pružala neposrednu podršku omladinskom sektoru za dalji razvoj i usavršavanje, rekao je u sredu ministar omladine i sporta Vanja Udovičić na najvećem omladinskom forumu mladih Ujedinjenih nacija EKOSOK, održanom u onlajn formatu.

OVO MORATE ZNATI:

ZVEZDA RAZBILA DERBI MALER! Ivanić srušio Partizan, titula ostaje na Marakani! (VIDEO, FOTO)

INCIDENT U SRCU ŠUMADIJE! Čačanka tvrdi da je dobila dve različite vakcine

HAPŠENJE NA AUTO-PUTU MILOŠ VELIKI: Osumnjičeni hteo da pobegne sa heroinom

VAKCINA JE DOSTIGNUĆE ČOVEČANSTVA! Doktorka Grujičić o besmislicama da je imunizacija opasna!

On je posebno pomenuo značaj angažovanja mladih tokom pandemije tako što su donirali veliki broj volonterskih sati i time bili najbolji primer humanosti i solidarnosti.

-Mladima širom sveta želim da zahvalim što su bili oličenje solidarnosti i humanosti i što su ponovo podsetili svet da su baš oni njegova pokretačka sila. Želeo bih da pozovem mlade da ne dozvolimo da prepreke koje nas okružuju postanu izgovor, već da ih pretvorimo u motivaciju, da se ujedinimo i pokažemo da je snaga tima mladih takva i tolika da pobedi sve izazove i iskušenja u borbama sadašnjosti i ciljevima za budućnost-, rekao je Udovičić.

Ove godine zbog preporučenih mera zaštite i očuvanja zdravlja svih učesnik najveći omladinski forum je održan u onlajn formatu.

Forum mladih UN tradicionalno okuplja resorne ministre, predstavnike stalnih misija država članica, privatnog sektora, UN agencija i omladinske delegate iz celog sveta i predstavlja globalnu platformu Ujedinjenih nacija za dijalog o rešenjima izazova koji utiču na dobrobit mladih.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar