3°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Happy BSC

ISTINA O MILOŠEVIĆEVOM HAPŠENJU U "NA PRAVOM MESTU"! Kosić: Rekao nam je "Dobar dan momci", a ja promrmljao "Izem ti takav dan"!

U toku je nova epizoda emisije "Na pravom mestu" na Happy televiziji.

NAJVAŽNIJE VESTI

Vesić: Predlog da se ugostitelji OSLOBODE plaćanja zakupa lokala

UBISTVO U KOVID BOLNICI: Pacijent isključio drugog sa respiratora! Obojica bili na istom odeljenju

BRAVO ZA SRBIJU! Predsednik Vučić pozdravio novi rekord nacije u broju vakcinisanih! (VIDEO)

Ivanuša: Srbija se DOBRO spremila za vakcinaciju!

Tema je "Prava istina o hapšenju Slobodana Miloševića". Gosti su Nikola Šainović, bivši premijer Srbije i potpredsednik Vlade Jugoslavije, Ljiljana Milanović, bivša urednica informativne redakcije RTS, Ivana Žigon, glumica i profesionalni pilot i pukovnik u penziji Vladan Kosić. 

Upravo je Kosićeva priča možda i najzanimljivija, jer je ovaj profesionalni pilot i pukovnik u penziji vozio helikopterom Miloševića od Beograda do Tuzle.

- Radio sam u vojsci, u službi DB. Kao neko ko se nalazi u sistemu, nisam morao da spoznam širinu značaja svih aktivnosti u kojima sam učestvovao. Uvek smo gledali da profesionalno odradimo svoj posao, a ključna stvar je imali smo poverenja u naše rukovodstvo. Nije se razmišljalo ima svrhu, nema svrhu. Predsednika je doveo eskort iz CZ, ima jedan heliodrom za posebne letove. Taj dan traženo je da neko dođe sa helikopterom ya neku operaciju. Tadašnji komandant je odlučio da idem ja. Preleteo sam na Institut. Mene je sačekoa na heliodromu tadašnji komandant Gumar, i rekao mi je danas budi pametan. Rečeno mi je da idem u Bugarsku, ja kažem dobro. Onda Banjaluka.... Ako je svrha leta to za šta ja pretpostavljam, nas će tamo Srbi ubiti motkama. Ja treba da uradim nešto, i od nas se očekuje aktivnost, a mene zanima bezbednost, da svi stignu do tamo gde treba i da se vratimo. Ja sam predložio Tuzlu jer je najbliža, nema zadržavanja. I tražio sam da mi se potvrdi da nas niko neće oboriti. Pripremamo let, ja znam šta treba da se radi. Nisam mogao tio da odradim sa helikopterom kojim sam došao. Tražio sam drugi. Vreme prolazi. Stigao helikopter, organizuje se let, dobijamo informaciju da i vojska sprema neke aktivnosti. Predsednik je i pre toga, ali ne često leteo sa nama. Formalna predaja naših službi, haškim službenicima, koji su ponizili ne predsednika, nego jedno pretresanje nedostojno ljudskog bića. To je bilo iživljavanje. Ja sam ga gledao preko 20 minuta njemu je čitan jedan dokumenat i pravni akt koji je trajao. U par navrata je pokazao nezainteresovanost. Došla su tri lica iz Haškoh tribunala i predsednik. Niko nije mogao da čuje osim nas da li je nešto rekao. Kao i pre, pri ulasku sačekao sam ispred, posda je sedela na svojim mestima, mi smo obezbedili dva specijalca koji će brinuti kad oni izađu na teritoriju Srbiju. Klimnuo je glavom, i rekao je "Dobar dan, momci", a ja sam promrljao kroz bradu "Izem ti takav dan"...

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar