19°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

SASTANAK SA ŠVEDSKIM AMBASADOROM: Dačić i Lundin o unapređenju saradnje parlamenata

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić u razgovoru je s ambasadorom Kraljevine Švedske Janom Lundinom ocenio bilateralne odnose dve zmlje kao veoma dobre i izrazio spremnost da na aktuelnoj funkciji, kroz parlamentarnu diplomatiju, nastavi da radi na njihovom unapređenju.

PROČITAJTE JOŠ

PROJEKAT KOJI ĆE PROMENITI SRBIJU: Predsednik sa delegacijom japanske grupacije NIDEC Corporation (VIDEO)

NOVI SPORAZUM SRBIJE I SAD vredan 22 miliona dolara!

Ministar Lončar: ODLUKA O OBAVEZNOJ vakcinaciji za nekoliko dana!

Dačić: Država posvećena borbi protiv korupcije

Itakao je da razumevanjui bliskosti dve zemlj doprinosi i brojna srpska dijaspora u Švedskoj.

Lundin se složio da su odnosi dobri i iskoristio priliku da se još jednom zahvali na pomoći koju je Srbija na početku pandemije pružila u repatrijaciji švedskih državljana.

Dačić je ambasadora informisao o aktivnostima skupštine, o ustavnim amandmanima koji se odnose na pravosuđe i izbor sudija, a takođe je upoznao sagovornika sa procedurom promena Ustava. Govorio je i o planovima za nastavak međustranačkog dijaloga.

Tokom razgovora razmotrene su mogućnosti daljeg unapređenja saradnje između dva parlamenta, kako kroz razmene poseta predsednika parlamenata, tako i kroz nastavak saradnje parlamentarnih odbora.

Dogovoreno je da se uskoro realizuje poseta predsednika Parlamenta Švedske Andreasa Norlena.Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić u razgovoru je s ambasadorom Kraljevine Švedske Janom Lundinom ocenio bilateralne odnose dve zmlje kao veoma dobre i izrazio spremnost da na aktuelnoj funkciji, kroz parlamentarnu diplomatiju, nastavi da radi na njihovom unapređenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar