14°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Happy BSC

GUSLAR MILJANIĆ UPOZORAVA: Generacije u Crnoj Gori stasavaju na falsifikovanoj istoriji

Golden Rose ad

Kako je predsednik Crne Gore Milo Đukanović došao do radikalnog čoveka od komšije guslara Milomira Miljanića?

Nikšić, "malo mesto puno krokodila", i opasnost koju istorija nosi.

U FOKUSU

UŽAS KOD TRGOVIŠTA: Žena pretukla sina, nasrnula na muža, oštetila inventar i kola?!

UPOZORENJE RHMZ! U narednim satima nas očekuju PADAVINE

POŽAR NA SAVSKOM VENCU: Bukti dim iz kuće, intervencija u toku

Poznati srpski guslar Milomir Miljanović ispričao je u emisiji "Na pravom mestu" ono što je malo kome poznato. 

- Na 200 do 300 metara je kuća Radovana Karadžića i od Radovana Đukanovića. Moja majka je poslednjih desetak godina života na 100 metara od kuće Mila Đukanovića, a moj stric se graniči sa Milom, to je plac od 10 ari. Mi se svi znamo iz mladosti. Radovan (otac Mila Đukanovića) je bio ugledni stanovnik Nikšića, predsednik suda.  Svi se znamo, to je srpska familija. Stric njegovog oca Blažo Đukanović, koji je poginuo pod Ostrogom sa Bajom Stanišićem kod Donjeg manastira. Oni su napravili otklon od najbliže familije. Koliko znam, ta familija je oduvek bila srpska i svi znamo za to, čak se Milo i deklarisao kao Srbin jedno vreme - istakao je Miljanović.

On je naglasio da porodica Đukanović nema ideologiju, nego ide tamo gde je interes.

- Taj interes je nešto što njih vodi kroz život - rekao je guslar.

MILO DOŠAO SA BLINDIRANIM VOZILIMA U MESTO GDE JE ROĐEN

O tome da Mila Đukanovića mnogi vole, pa je zato toliko godina na vlasti, poznati guslar kaže:

- Toliko koliko narod voli Mila je dokazano time što je u mesto gde je rođen došao sa blindiranim vozilima. Ja bih se sramio kada makar svojoj kući ne bih smeo doći ličnim kolima - rekao je Miljanić, a onda dodao.

- Meni je bio zabranjen ulazak u Crnu Goru zbog jedne pesme ( "Đe na brata diže ruku, što na sebe baci bruku, zar je preča šaka vlasti , od obraza i od časti"). To se primilo i svi su pevali tu pesmu. Ja sam odlazio sa obezbeđenjem, što je zaista čudno. Imao sam jedno trovanje, jedva sam živu glavu izvukao, i primao sam pretnje, mene su sto puta sahranjivali. To je mala žrtva. Oni sada čine štetu i dalje svome narodu koji je iznedrio tolike porodice, dinastiju Petrović, Obrednović, Nenadović, Birčanin...vekovima svo živeli u harmoniji i onda dođe jedan čovek i negira sve što je bilo i on je rešio da pravi novu crkvu, novu tradiciju, novu istoriju. To nosi posebnu opasnost jer generacije stasavaju na falsifikovanoj istoriji. Oni su u školsko štivo uvrstili da su Srbi okupirali Crnu Goru - podvukao je Miljanić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar
Golden Rose ad