17°C

Beograd

Photo: Tanjug/ Screenshot

Izvor: Tanjug

USTAV SE TIČE SVIH NAS! Za što širi konsenzus oko amandmana

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je potrebno da se postigne što je moguće širi društveni konsenzus oko ustavnih amandmana u pravosuđu i pozvala sve da učestvuju u tom procesu, jer se, kaže, Ustav tiče svih nas.

U FOKUSU:

KRIZNI ŠTAB PRELOMIO: Doktor Kon saopštio nove odluke, ugostiteljima i dalje samo bašte, a evo šta se događa sa đacima (VIDEO)

KORONA BROJKE U SVETU: Ovo su najnovije cifre, broj preminulih je zastrašujući!

JEZIVE SCENE NA VOŽDOVCU: Devojka isekla mladića! Hitno prebačen u bolnicu

NOVO KRŠENJE SPORAZUMA! Petkoviću NEGATIVNO ODGOVORENO na zahtev za posetu KiM

PRVI ČOVEK SAD PREDLOŽIO SASTANAK: Bajden i Putin ovog leta u Evropi

Brnabić je nakon sednice skupštinskog Odbora za ustavna pitanja, koji je usvojio predlog vlade za promenu Ustava, podsetila da je Vlada Srbije upućivanjem predloga parlamentu praktično svoj rad završila, ali da ostaje na raspolaganju Skupštini Srbije.

"Na raspolaganju za sve što je dalje potrebno da uradimo u ovoj kompleksnoj proceduri, da bismo bismo postigli što je mnoguće veći društveni konsenzus oko ustavnih amandmana u pravosuđu, a što će obezbediti da su svi građani pred sudovima jednaki, ali i da pravda dolazi u razumnom roklu", rekla je Brnabić.

Ona je ponovila i da to pokazuje duboku, istinsku posvećenost Srbije evropskim integracijama.

Brnabić je pozvala sva relevantna udruženja, organizacije civilnog društva, građane, lokalne samouprave, da učestuju u procesu, jer se Ustav, kaže, tiče svih nas.

"Ne radi se to često i svi treba da budemo ponosni što je danas cela procedura izmene Ustava drugačija nego u prošlosti. Imali smo šire i sveobuhvatnije izmene, ali građani nisu bili informisani, niti su mogli da uzmu učešća u javnoj raspravi, Venecijanska komisija nije kkonsultovana.. Tako da smo ovom procedurom dostigli standard koji govori o jačoj vladavini prava u Sbriji", rekla je Brnabić novinarima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar