21°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

PASTOR NAJAVIO DOLAZAK: Oko 50 mađarskih firmi stiže u našu zemlju

Predsednik SVM-a i Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor najavio je dolazak oko 50 mađarskih firmi u Srbiju, od kojih će većina poslovati u Vojvodini.

U FOKUSU

ZEMLJOTRES U SRBIJI: Epicentar kod Novog Pazara (FOTO)

KON O POPUŠTANJU MERA: Stanje u Beogradu je BOLJE, a sutra je MOGUĆE OVO!

Izabran naslednik Angele Merkel!

- Na osnovu dva konkursa koji su lane raspisani, oko 50 mađarskih firmi dolazi u Srbiju, većina u Vojvodinu, i od toga većina u sredine gde je pretežno mađarski živalj. To je prirodno jer očigledno ove firme ovde imaju poslovne i ljudske kontakte, ovde vide siguran prostor za realizaciju - rekao je Pastor.

On je dodao da ih mađarska vlada podržava sa oko 50 miliona evra bespovratnih ulaganja.

- Ova investicija je važna, jer daje sadržaj političkom sistemu koji je uspostavljen između dve zemlje u poslednjih preko 10 godina, a važno je i zbog toga što se na taj način otvaraju nova radna mesta -  rekao je Pastor.

PROČITAJTE JOŠ

VUČIĆ PORUČUJE: Destabilizaciju Crne Gore izazvali su njeni političari

APRIL NASTAVLJA DA SE LJUTI: Sneg, vetar i KIŠA!

JOKIĆ SJAJAN: Još jedna fantastična partija i 47 poena!

Pastor je rekao i da o ovoj investiciji "priča u rukavicama", ne zbog toga što ne zna detalje, već zato što je to u ingerenciji mađarskog Ministarstva spoljnih poslova.

Kada je u pitanju izgradnja akva parka na Paliću, Pastor kaže da za sada ne teku nikakvi radovi, jer nedostaje planska dokumentacije, a nedostaje i novac za poslednju fazu.

- Nadamo se da će akva park biti završen do kraja godine, jer je to važno za Palić, za Suboticu, za njen turistički potencijal, za sve turističke radnike. Velika su očekivanja i interesovanje, vidljivo je da se mnogo ulaže u smeštajne kapacitete na Paliću i verujem da će se po automatizmu sa ovim izgradnjom sve ubrzati - kaže Pastor.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar