27°C

Beograd

Photo: Happy BSC

Izvor: Happy BSC

DAČIĆ U DOBRO JUTRO SRBIJO NAJAVIO: U ponedeljak konsultacije, međustranački dijalog u junu

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić bio gost na Happy televiziji u jutarnjem programu - "Dobro jutro Srbijo".

U FOKUSU

TEŠKA NESREĆA KOD NIŠA: U toku izvlačenje POVREĐENIH!

EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U NAŠOJ ZEMLJI: Danas zaseda Krizni štab

PROLEĆNO VREME PRED NAMA: Temperatura do 20 stepeni

Dačić o mejlu koji je stigao na adresu predsednika Skupštine 

Na adresu predsednika Skupštine stigao je mejl.

- Poštovani gospodine Dačiću, ja sam Sonja, vaša ćerka iz prvog braka. Molim vas da priznate da smo moj brat i ja vaša deca, ili će vam se suditi za bol koji ste naneli meni i mom bratu, lagajući sve ove godine.  Mene ne zanima s kim ste sada, ali ste odgovorni da gledate za mene i mog brata i tražiću da plaćate alimentaciju i oštetu mojoj majci koju još niste razveli. Vi ste odgovorni da gledate o nama i ne možete se nas odreći. A ako taj zakon postoji, da neko nože da se odrekne svoje dece, onda ću ja taj zakon ponipštiti ulazeći u političku igru komunističke partije sveta. Toliko za sada. Pozovite mog brata i majku, izvinite im se, molim vas lepa. Vaša ćerka Sonja, koja tako nešto nije zaslužila - navodi se u mejlu. 

Mejl je stigao 19. aprila. I mogao je da završi na naslovnim stranama medija.

- To nije stiglo meni lično, nego su mi doneli iz kabineta. Tamo svi gledaju svi ove mejlove, mislim da su se šokirali kada su videli šta piše. Tražili smo da nađemo podatke o toj osobi. Ne liči da ima dvadeset godina, to pitanje je malo diskutabilno - naveo je predsednik Skupštine.

dačić O PALMI I SKUPOVIMA

Aktivisti opozicije su naveli da je navodno predsednik Skupštine Dačić bio na raznim neprimerenim proslavama. Tako je u iskazu jednog aktiviste, pomenut Dačić kao neko ko je zajedno sa liderom Jedinstvene Srbije Draganom Markovićem Palmom bio u Končarevu.

- On je spomenuo da je to bio događaj ili koncert. Nisam spomenut u tom kontekstu. Ja sam to zaboravio. Od 2008. sam sa Palmom u koaliciji, boravio sam u raznim okolnostima i prigodama. Stotinu puta sam pristustvovao. Vi znate da Palma organizuje veliki broj događaja. Da se razumemo, otvaranje fabrika, nagradno izvlačenje, veselja, otvaranje škola, posete selima, politički razgovori...pitanje tih događaja u smislu dolazaka ambasadora, pevača. Trinest godina sam pod prismotrom policije. Ne kontrolišu oni šta ću ja da pričam, ali njihov zadatak je da prate šta se dešava sa vama. Policajci nisu samo policajci u smislu zaštite, oni su i policajci države, štite je. Moram da vodim računa o tome kako se ponašam. Mnogo puta je bio moj sin prisutan na događajima - naveo je Dačić i dodao:

- Ja nisam klinac da idem po žurkama i svi ti događaji su bili javni. Čak i mnogo novinara je bilo tu. Oni kažu ja se perem, pa spominjem muzeje - rekao je Dačić i naveo da je slučaj politički obojen i da se stvorila nepotrebna fama oko svedoka.

- Taj svedok nije promenio džemper od konferencije za štampu do ovog slučaja. Nije moralno da neko drži pridike kao da niko ne zna koliko je ko učestvovao u tome - istakao je Dačić

DEO POLITIČKE PRLJAVŠTINE

- Postoji nešto što je istraga. Kako će se sve dalje odvijati, ne zavisi od mene. To što me spomenuo taj svedok da sam bio na tom događaju, znači kao da sam i ja deo toga - naveo je on.

dačić najavio: U PONEDELJAK KONSULTACIJE, MEĐUSTRANAČKI DIJALOG U JUNU

- Danas u Skupštini počinje rasprava o resbalansu budžetu, zakoni koji će rešiti na prihvatljiv način rešiti problem frilensera. Oni su najavili ponovo proteste. U četvrtak glasamo za budžet, sutra je poseta državnog vrha Banjaluci - rekao je Dačić i najavio:

- Danas potpisujem pozive za prvi sastanak međustranačkog dijaloga, sa onim strankama koje ne žele učešće stranaca. Biće sa jedne strane učešće stranaka koje ne žele učesće stranaca,  i predstavnici stranaka iz vladajuće koalicije. Tu sam pozvao i predsednika Republike Srbije, i kao lidera stranke i kao predsednika. U kom će kapacitetu doći, to zavisi o njemu - najavio je Dačić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar