28°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

VUČIĆ PODSEĆA: Nemačka nam je najbitniji ekonomski partner

Srbija ima najtešnje ekonomske odnose sa Nemačkom i ubeljivo najveću trovinsku razmenu, koja je rasla i u vreme pandemije korona virusa prošle godine, ukazao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

VAŽNO:

Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije

AMSS: Povoljni uslovi za vožnju, ponegde kiša

VREMENSKA PROGNOZA 23. APRIL: Preko dana oblačno, moguća kiša

Svedok ih otkucao! Uhapšene vođe kavačkog klana

-Ne postoji nijedan spoljni partner koji nam je u ekonomskom smislu važan kao Nemačka- rekao je Vučić na zajedničkoj pres konferenciji sa nemačkim šefom diplomatije Hajkom Masom.

U tom smislu, Vučić je naveo da je prošle godine, u vreme pandemije, zabeležen rast trgovinske razmene, što nije slučaj ni sa jednom drugom zemljom. Izneo je podatak da je trgovinska razmena Srbije i Nemačke, u trenutku kada je on postao predsednik vlade, bila između 2,8 i 2,9 milijardi evra, a danas je, i uprkos korona virusu, gotovo 5,4 milijardi evra.

Takođe, dodao je da je Srbija između 2010. i 2020. godine čak za 2,5 puta uvećali trgovinsku razmenu sa Nemačkom, a za 2,9 puta povećali izvoz.

-Mi smo radili svoj posao, ali je to pre svega zahvaljujući našim nemačkim partnerima, njihovim ulaganjima i investicijama- rekao je Vučić.

On je dodao da je pre nekoliko godina ukupan broj zaposlenih u nemačkim kompanijama u Sbriji bio 17.000, a danas je većei od 70.000.

-To su ozbiljne kompanije, bile velike ili porodiče, one menjaju i svest naših ljudi, postajemo odgovorniji, marljivi, i to donosi novu vrednost, znači život- rekao je Vučić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar