29°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Tanjug

POŠTOVANJE BRISELSKOG SPORAZUMA: Neophodno da Priština ispuni obaveze koje ima

Za Srbiju je Briselski sporazum nešto što mora da se ispoštuje i insistiraćemo na tome da Priština ispuni svoju jedinu obavezu koju ima, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

VAŽNO:

Predsednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije

AMSS: Povoljni uslovi za vožnju, ponegde kiša

VREMENSKA PROGNOZA 23. APRIL: Preko dana oblačno, moguća kiša

Svedok ih otkucao! Uhapšene vođe kavačkog klana

-Ako smo mi mogli da ispunimo sve svoje obaveze i Priština će morati da ispuni jednu jedinu koju ima- 

Na tome će naša strana insistirati i verujem da će to otvoriti vrata daljim razgovorima i postizanju mogućeg kompromisa između naše dve strane", rekao je Vučić na zajednickoj konferenciji za novinare sa nemačkim ministrom inostranih poslova Hajkom Masom.

On je tako odgovorio upitan da prokomentariše izjavu kosovske predsednice Vjose Osmani da pregovore treba resetovati i da Priština neće primenjivati ništa što je do sada dogovoreno, kao i da li će Briselski sporazum biti ispunjen.

-Za Srbiju đalog sa Prišinom nije izražvanje želja, već su to ozbiljni razgovori u kojima treba da se dođe do kompromisa na ozbiljan način. Za nas je ono što smo potpisali Briselskim sporazumom 2013. nešto što mora da se poštuje i Srbija će na tome da insistira- rekao je Vučić.

On je napomenuo da Srbija i Nemačka imaju drugačiji stav po pitanju nezavisnosti Kosova, ali da Srbija želi da na ozbiljan način razgovara o budućnosti celog regiona i postizanju kompromisa, štiteći svoje drzavne i nacionalne interese.

Srbija to želi, kako je rekao Vučić, u najboljoj veri, bona fide, i na najbolji način kako bi pokušala da obezbedi dugotrajan mir i stabilnost u regionu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar