14°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Happy BSC

VUČIĆ NAGLAŠAVA: Srpska vojska nije slabija ni od jedne u okruženju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je danas da srpska vojska nije slabija ni od jedne vojske u okruženju, ne računajući rumunsku i mađarsku, i da ubrzano snaži.

TOP VESTI

UHAPŠENI ZBOG TEŠKE KRAĐE: Policija zaustavila automobil i ovo pronašla

HARGITAJ U OPROŠTAJNOJ POSETI: Podrška EBRD razvoju preduzetništva

TRAGEDIJA KOD ĆUPRIJE: Prevrnuo se traktor, muškarcu nije bilo spasa

Vučić je, zamoljen da prokomentariše najavu ministra odbrane Hrvatske da je ta zemlja spremna da vlastima u Prištini pomogne u nameri da transformiše bezbednosne snage u vojsku, kao i da će povećati broj svojih vojnika pri Kfor-u pet puta, podsetio da je hrvatska vojska do pre pet godina bila dvostruko snažnija od srpske, ali da to danas nije više slučaj.

-Hrvatska ima veoma snažnu vojsku. Albanci an Kosovu nisu na tom nivou, ali imaju Bondstil I američku vojsku iza sebe. Neka oni rade svoj posao. Srbija je suverena zemlja I radiće svoje. S ponosom mogu danas reći da srpska vojska nije slabija ni od jedne vojske u okruženju, ne računajući rumunsku I mađarsku. Ubrzano snažimo. Svi drugi nisu snažniji od Srbije- poručio je on.

Vučić je naglasio da moramo da nastavimo sa temeljnim i ozbiljnim ulaganjima u našu vojsku, jer je to jedini garant mira I što može preventivno da utiče na svakog ko bi pomislio na agresiju na našu zemlju.

-Sve je danas jasno ko je koliko snažan, a snažan je onaj ko ima najjacu ekonomiju, koji najbrže raste, ko ima budućnost. Trendovi su tu važni. Srbija ima odličnu budućnost, snažni svoju vojsku,ne da bi nekoga napadala ili da bi zauzimala tuđe teritorije, ili slala svoje vojnike bez poziva nečije vlade- istakao je on.

Vučić je primetio da neki mogu da krše rezoluciju 1244 i sve druge, ali da neće da izgovara teže reči jer su nam, kako kaže, potrebni bolji odnosi sa Hrvatskom i svima drugima.

-Nemojte da se sekirate. Nemojte čak ni za te pretnje kako će u južnoj Mitrovici da prave velike baze, pa će ne znam šta da urade Srbima. Nije Srbija slaba, ni blizu koliko je bila 1999. Ili 2008. I 2009. Znaju to oni koji vole da se igraju vatrom. Verujte mi na reč neće se igrati- istakao je on.

Vučić je naglasio da je fokus Srbije usresređen na ekonomiju, na razvoj, napredak, pueteve, bolnice, stadione, pozorišta, koncertne dvorane, pre svega fabrike, na veći BDP.

Jer kada to sve imate, kako kaže, imaćete, i snažniju vojsku i onda će zemlja biti uspešnija u svakom pogledu i ne moramo da brinemo.

-Ne moram da kažemd a imamo izvanredne prijateljske odnose sa Mađarskom i Rumunijom, pa nemamo nikakvog razloga za brigu. Verujte mi na reč- naglasio je on.

U vezi najave povećanja broja hrvatskih vojnika u Kfor-u konstatovao je da će to povećanje biti sa dva na deset vojnika.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Nastavite čitanje

Komentari korisnika


Ostavite prvi komentar